Coparck


+ The Eaves


Dat Coparck ontiegelijk mooie liedjes kon schrijven, was al bekend na de twee fantastische albums 'Birds, Happiness & Still Not Worried' en 'Few Chances Come in a Lifetime' (het refreintje van 'The World Of Tomorrow', uit de Milnerkaas-reclame met dat roodharig meisje liggend in een grasveld was bijvoorbeeld maar barlastig uit je kop te krijgen). Maar met hun derde album, lekker simpel 'The 3rd album' genaamd, strelen de vier heren uit Amsterdam menig popliefhebber toch wel heel erg knap om de oren met rake songs, heerlijke melodieën, en erg catchy lijnen. Alsof even alles op zijn plek valt voor dit kwartet. En het lijkt erop dat Coparck eindelijk de hardverdiende stap naar het bereiken van een groter publiek gaat maken. 
De songs op 'The 3rd album' doen denken aan die van The Beatles, Eels en (dichter bij huis) aan die van Johan. Met 'A Good Year For The Robots' zit bovendien de eerste hemelse hit al in de pocket. Maar zo staan er nog een paar tracks op de plaat zoals het eigenwijze 'God Dress America'. Ook zo'n track die het best eens tot in de hitparades zou kunnen schoppen.

We mochten Coparck al eens in Eindhoven verwelkomen tijdens het openingsfestival van de Effenaar in oktober 2005. En dat smaakte naar meer. Zeker omdat Coparck in een bloedvorm verkeert. Ze staan op de drempel om heel groot te worden, dus wees erbij wil je ze nog eens in de kleine zaal zien!