Fish


Symfo/progrock


"The Clutching at Straws Tour" . The 20th anniversary of this Marillion album.


Fish, oftewel Derek William Dick, kennen veel muziekliefhebbers op de eerste plaats natuurlijk nog uit zijn periode als frontman van Marillion. Hoewel hij inmiddels al bijna twintig jaar geleden vertrok uit die band, zien ook veel Marillion-fans Fish nog altijd als de ideale vertolker van de vele klassiekers die deze band in de jaren tachtig maakte.

Toch is ook de solocarriére van de boomlange 49-jarige Schot er één vol muzikale hoogtepunten. Met zijn kenmerkende krachtige hoge stem, en ongeëvenaarde charisma is Fish een podiumdier die ook in de studio aardig zijn weg weet. Op twee van die albums 'Sunsets on Empire' en 'Raingods with Zippos' werkte hij bijvoorbeeld nauw samen met Porcupine Tree-frontman Steven Wilson. Met zijn aankomende album '13th Star' perst Fish er binnenkort alweer zijn elfde studioalbum uit.

Naar verluid opent Fish bij zijn aankomende tour met een aantal nummers van dit nieuwe werkje. Maar vooral de nummers van de Marillion-kraker "The Clutching at Straws " (waaronder de hit "Incommunicado") brengt hij speciaal onder het voetlicht. Tussen de nummers door trakteert hij zijn aanhoorders niet zelden op een onvervalste Schotse anekdote. En natuurlijk op een flinke dosis muzikaal geweld die erop duiden dat de vlam bij de charismatische vis nog lang niet gedoofd is!