Koninginnedag Festival met dance en bands


Locatie: Parkterras achter Effenaar! (bij regen binnen).Powered by Emotion & Effenaar. Tevens opening van het Effenaar parkterras.


DJ 3000 + Acid Junkies + Robob + EL-P + Caz + Matik + Melomanics + Findel + Green Hornet + The Phantom Four + Franky Vampire & his Virgin Shooters


Een heerlijke dag boordevol muziek, eten, drinken en dansen in ons gloed nieuwe park aan het water!


13:00 Franky Vampire & his Virgin Shooters

Franky Vampire & His Virgin Shooters doen de jaren vijftig herleven. Deze vijf heren en een dame hebben een voorliefde voor trashy, creepy rock 'n' roll zoals die een halve eeuw geleden in het analoge tijdperk gemaakt werd. Hun interpretaties van obscure toppers als 'Ghost Rock 'n' Roll', 'Werewolf' en 'Big Fat Mama'  zijn onweerstaanbaar voor eenieder met een beetje soul in z'n donder en rock 'n' roll in het hart. Don't dare see them alone... Moewahahaaah! 

14:00 The Phantom Four
Deze instrumentale surfrockband is geformeerd rondom Phantom Frank, dé gangmaker en hét brein achter The Treble Spankers! Die band gooide ooit enorm hoge ogen in de Lage Landen en stootte zelfs door tot festivals als Pinkpop. Wegens lichamelijke klachten zette Phantom Frank eind jaren negentig een punt achter The Treble Spankers, maar tegenwoordig is-ie met The Phantom Four weer helemaal terug! Als jij ook altijd staat te heupwiegen op de surfriedels op de Pulp Fiction-soundtrack, zien wij niet zo één, twee, drie in waarom jij dat niét ook bij The Phantom Four zou komen doen!  

15:00 Green Hornet
Het Groningse Green Hornet kan er wat van op het podium! De leden van deze Groningse garagetrashrockband hakken lekker los op vettige orgeltjes, gitaren, bassen en drums. Het zweept druipt er in ieder geval vanaf tijdens deze 'sleazy soul' en stilstaan is schier onmogelijk. Dankzij hun nieuwe plaat 'So Much To Give' (dat eerder dit jaar uitkwam via Excelsior) komt Green Hornet met hun kop zowaar nog verder boven het maaiveld uit koekeloeren dan ze op basis van hun energieke live-reputatie al deden!     

16:00 Findel
De band Findel is ontstaan een soloproject van Bart van Dalen (19). Findel maakt pixelpunk: electropop met eightees, emo, punk en dance invloeden. Er zit veel afwisseling in de songs en alles is opgewekt en vooral dansbaar. Mocht je het per sé ergens aan willen linken zouden bands als The Postal Service, Ladytron en een klein beetje LCD Soundsystem nog het dichtst in de buurt komen.

17:00 Melomanics
Melomanics uit Amsterdam vermengt synthpop met rock 'n roll. En nee, dat is in dit geval geen sprake van 'hinken op twee gedachten'. De drie heren laten zich inspireren door Kraftwerk, Red Hot Chili Peppers, Devo, The Rapture, New Order, Daft Punk en Faith No More en Bloc Party. Al zit er in dat rijtje maar één act tussen die bij jou een beetje in de smaak valt, doe je er niet slecht aan om dit clubje in het rood gestyleerde heren te komen kijken.  

17.45 Spectaculaire opening Parkterras

18:00 Matik
Matik speelde kort geleden nog als support van Goose in een afgeladen en dampende kleine zaal. Matik mixt pompende beats, rauwe gitaren en catchy elektro die met unieke zangpartijen samenkomen in opzwepende liedjes. Denk aan Radio Soulwax, LCD Soundsystem, Softcell en Iggy Pop. Dansen is een must!  

19.00 Caz
De meest veelzijdige dj van Eindhoven en verre omstreken doet het hem weer: Na het publiek warm te hebben gehouden tussen de bands krijgt Caz de gelegenheid om te laten horen waar zijn skills liggen. De muzikale diversiteit van zijn platenkeuze is eigenlijk al onbenoembaar maar we doen een poging: Van hiphop tot electro tot techno tot soul en disco. En dat met een portie dj skills die er niet om liegen.

20.00 EL-P
Niet alleen Minimal Eindhoven resident maar ook platenkenner en – koper bij uitstek EL-P mag niet ontbreken in de voortzetting van de Emotion traditie die het dagfestival doet omslaan in een ware dance happening. Zo hoort het ook op Koninginnedag in Eindhoven en daar zal EL-P dan ook dankbaar gebruik van maken om zijn beste setje platen ten gehore te brengen.

21.00 Robob
Als het gaat om veelzijdigheid dan steken weinigen dj Robob naar de kroon. Er zijn van die speciale dagen dat hij als veelgevraagd dj heel Eindhoven rondtrekt, en dit is er zo een. Goed dat het is gelukt dat hij zijn kunsten ook hier kan vertonen. Als geen ander weet hij een brug te slaan van de smeuïge selectie van EL-P naar de brute kracht van de volgende act van deze spannende avond…

22.00 Acid Junkies (Acid Tracks, Djax-up-Beats, Eindhoven NL)
Eindhovendegexte Acid Junkies moesten, door een show in Malta, vorig jaar op Koninginnedag met de traditie van hun live show op het Emotion stage breken. Dit jaar zijn ze terug onder het motto ‘Die Hard with a vengeance’ zodat de speakers en podium van de Effenaar achtertuin danig op de proef zullen worden gesteld. Die Hards Acid Junkies zijn inderdaad ooit begonnen met het produceren van muziek die vooral was geïnspireerd door acidhouse uit Amerika, zijn er door de jaren heen steeds meer invloeden doorheen gesijpeld. Maar ondertussen zit de beuk er natuurlijk nog goed in bij de acidverslaafden. Zo hoor je in recente live shows veel electronic body music, industrial en onversneden techno in de muziek van het duo.

23.00 DJ 3000 (Submerge, Underground Resistance, Detroit USA)
Rechtstreeks vanuit techno city Detroit komt de feestelijke afsluiter van ons festival: Franki Juncaj alias DJ3000 komt uit de stal van Underground Resistance en is al jaren de man achter de beroemde Submerge platendistributie en technobedevaartsoord uit Detroit. Daar startte zijn carrière ook met de ‘somewhere in Detroit’ mixen, releases bij Underground Resistance en Motech, wat hem uiteindelijk een resident dj maakte in het UR Assault DJ team. Franki staat bekend als een energieke, snel mixende dj die moderne en old skool techno moeiteloos combineert met electro en soul, oftewel zo’n beetje alles wat Detroit muzikaal heeft voortgebracht op dance gebied.