Folkaholics


Op 17 maart vieren alle Ieren feest in het kader van St. Patrick’s Day. Vanavond wordt de toon alvast gezet in het Effenaar café. De Folkaholics luiden om 00.00 uur de traditionele feestdag in met een toepasselijke set met feestelijke Ierse volksmuziek.

De muziek van de Folkaholics is een combinatie van traditionele Irish Folk en eigentijdse feestmuziek die haar wortels in de Ierse kroegmuziek heeft. Eigentijds traditioneel zou je het kunnen noemen. Eigenlijk is het niet belangrijk hoe je het noemt, het gaat er tenslotte om hoe het klinkt, en vooral ook hoe de sfeer rondom de optredens is. De Folkaholics hebben in het verleden reeds bewezen dat het wat dat betreft wel goed zit.

‘The Wild Rover’, ‘Fiesta’, ‘Seven Drunken Nights’ en ‘Whiskey In The Jar’: alle klassiekers en nog veel meer onweerstaanbare folksongs zullen de spreekwoordelijke revue passeren vanavond. Speciaal voor deze avond en om de feestvreugde te verhogen zullen typisch Ierse Bieren als Guinness, Murphy’s en Kilkenny aan de bar verkrijgbaar zijn. Als je nu nog niet overtuigd bent: Folk you!