The Fuzztones


Gurus of Garage Grunge. Enige show in NL!!! Let op! Bezoekers van Coffin Carnival op 1 november krijgen op vertoon van hun polsbandje van het festival gratis toegang tot het concert van The Fuzztones!


+ special guest: Craig Moore (GONN) + The Stealers


The Fuzztones
The Fuzztones zorgden in de jaren tachtig met hun opzwepende 'garage-psych punk' voor een ware revival van vette garagerock uit de jaren zestig. En anno 2008 staan ze weer te stuiteren op het podium! Een revival van een revival dus. De Amerikanen, onder leiding van de enigmatische Rudi Protrudi (zowat de enige constante factor in deze legendarische band), ontlenen hun naam aan de Fuzztone, een soort distortionpedaal die zorgt voor de typische 60's garagerocksound. Het geluid van The Fuzztones is dan ook lekker groezelig, vettig en onversneden. Wat de mannen verder uit hun mauw schudden? Klanken van lekkere orgeltjes, rauwe zanglijnen en verder weinig moeilijkdoenerij: de lijn die The Fuzztones in een song uitzetten, gaat altijd recht op het doel af, zijnde jouw rockorgaan! Iedereen die The Sonics, The Standells, Lords of Altamont, The Ramones, The New York Dolls en zelfs de vroege Stones in zijn platencollectie heeft, doet er niet slecht aan om deze 'maestros' van de garagerevival te komen bekijken!

 

Gonn geen onbekende naam voor 60's garage rock verzamelaars én die liefhebbers die de befaamde Nuggets box (Original Artyfacts from the First Psychedelic Era, 1965- 1968) set bezitten.  Hun nummer "Blackout of Gretely" wordt door kenners gezien als hét kleinnood van dit tijdperk, en maakt al sinds jaar en dag onderdeel uit van de Fuzztones live sets.  De legendarische Gonn zanger, bassist en componist Craig Moore ('the f*cking gothfather of punk!') is vanavond dan ook The Fuzztones special guest!