The Bullfight


Café concert


“Wat een composities, wat een teksten, wat een beleving! Inspiratie puttend uit films van David Lynch en songs van Nick Cave, The Virgin Prunes en Rasklonikov levert dit vijftal negen lange, verhalende songs af die zich laten beluisteren als groeibriljanten en laten lezen als lange gedichten. Iedere aanslag op gitaar en piano, alle fraai gearrangeerde strijkers en iedere zucht heeft zijn functie. Dit is een rijpe plaat van een zeer getalenteerd gezelschap dat zo maar uit het niets intelligent Nederland gaat veroveren.”

Geen promotionele praat van onze kant om u ervan te overtuigen vanavond vooral naar het café van de Effenaar te gaan. Nee, bovenstaand stuk tekst is afkomstig uit de nieuwste OOR, waarin men ‘One Was A Snake’, de debuutplaat van het Rotterdamse Bullfight, bespreekt. En niet alleen OOR laat zich extreem lovend uit over dit randstedelijke vijftal. Lees hieronder wat de kenners van Kindamuzik.net er zeer recent over te vertellen hadden:

“Met ‘One Was A Snake’ maakt The Bullfight in een klap zelfs de meest optimistische verwachtingen meer dan waar. Als debutanten gooien ze meteen hoge ogen als het om het beste Nederlandse album van het jaar gaat. Het kan dan ook haast niet anders of ’s lands muziekliefhebbers gaan zich als een stier op een rode lap op deze band storten.”

Daar valt wat ons betreft niks meer aan te voegen. Loop vanavond gewoon ff binnen en oordeel zelf!