Skyclad


Thrash/Folkmetal Let op! Voor slechts € 18 koop je een kaartje waarmee je ook naar de Domination Tour kunt in de grote zaal. Deze kaarten zijn slechts gelimiteerd verkrijgbaar! Vraag bij Ticket Servi


In Age And Sadness (NL) + Nymphea Aurora


Nee, op papier lijkt het zo op het eerste gezicht niet echt een vruchtbare combinatie: thrashmetal en  Britse folk. Althans, zo leek de consensus begin jaren negentig, nog vóór Skyclad haar debuutalbum 'The Wayward Sons Of Mother Earth' uitbracht. Inmiddels weten we wel beter. Want de manier waarop Skyclad thrash en folk combineert blijkt wel degelijk verfrissende, ietwat vreemde, maar erg appetijtelijke muziek op te leveren.

Sinds de oprichting van de band in 1990 heeft het Britse gezelschap dit al op dertien studioalbums onderstreept. Met name 'A Burnt Offering for the Bone Idol' uit 1992 wordt als een klassieker beschouwd.

Na het vertrek van zanger/oprichter Martin Walkyier in 2000 leek het er even op dat het gedaan was met Skyclad. Maar vier jaar later sloeg de band (mét nieuwe zanger Kevin Ridley) keihard terug met de plaat 'A Semblance of Normality'. Anno 2007 klinkt Skyclad nog altijd even relevant en heeft de band min of meer de legendestatus bereikt. Niet in het minst omdat ze het pad hebben geëffend voor talloze folkmetalbands als Finntroll, Heidevolk, In Extremo, Korpiklaani en noem maar op. Vanavond speelt Skyclad het enige optreden in Nederland tijdens deze tournee. Geen slecht idee dus om eens te komen kijken naar deze inventieve Britten!