Motor (UK) + Richard Bartz (D)


electrohouse/techno


Live: Motor (Novamute/Pias, UK) + dj's Richard Bartz (Gigolo Records, D) + Hank Long (Rare Records)


Motor
Motor is een duo dat bestaat uit Fransman Mr. No en Amerikaan Bryan Black (voormalig sound designer van Prince). Maar het was een rokerige kelder in Londen waar de twee hun act Motor formeerden en daar begonnen te smeden aan hun ontzettend aparte, maar lekkere geluid.

Motor heeft al een aantal remixes van onder andere Marilyn Manson, Throbbing Gristle en Depeche Mode op haar naam staan en werkte onder andere samen met Felix Da Housecat. Stel je bij de sound van Motor een ideale mix van electro, kale techno, acid en rock voor. De nummers op hun debuutalbum 'Klunk' klinken vaak als Kraftwerk met een dikke jus van industrial eroverheen. Het geluid is metaalachtig, maar tegelijkertijd onweerstaanbaar dansbaar. Liefhebbers van MSTRKRFT en Shit Robot kunnen hun vingers aflikken met deze muziek. Als je niet vies bent van bovengenoemde referenties, is het een dikke kans dat Motor jouw nieuwe favoriete act wordt!

Richard Bartz
Samen met zijn maatje Dj Hell stond Richard Bartz aan de bakermat van het "Munich Techno"-genre. Zo produceerde Bartz in 1993 Hell's debuutalbum 'Geteert und Gefedert'. En sinds die tijd heeft Bartz zijn strepen als producer en dj ook op eigen houtje dubbel en dwars verdiend.
Naast techno, hoor je in het werk van Bartz ook een paar flinke eetlepels electro, een aantal dikke theelepels acid, een snufje Chicago deep house en een mespuntje trance. Met de wetenschap dat de drie musicerende oudere broers van Bartz hem op jonge leeftijd de nodige doses rock hebben gevoed.

Naast een imposante rij 12 inch-releases, heeft Bartz ook een aantal succesvolle fullenghts op zijn naam staan. Meest recente hersenspinsel is het album 'Big' dat eerder dit jaar het levenslicht zag. De avant-gardistische blik op techno, electro, acid en house die Bartz daarop tentoon spreidt, is ook representatief voor de spannende dj-sets die de experimentele Duitser doorgaans voorschotelt. Eén ding is zeker: na het live-geweld van Motor, zal het als het aan Bartz ligt allerminst inkakken in de grote zaal van de Effenaar!

Hank Long
Als medewerker van rare Records beschikt Hank Long als geen ander over de beste, vetste en hipste plaatjes. Verwacht van hem dan ook het nodige 'vet geluid' geweld in de aanloop naar Motor en Bartz.