De Kift + Roosbeef (Winnaar GGPNL 2005)


Op 17 november brengt het Zaanse muziekcollectief De Kift haar nieuwe CD uit. 7 is een onvervalste Kiftplaat. Verslag van een rusteloze reis, maar tegelijk een verkwikken­de wandeling. Met stof, dans en weemoed. Met toevallige ontmoetingen in donkere krochten en muzikale vergezichten.

De omzwervingen voeren langs drie eeuwen poëzie. Heldere, boerse, absurde, grotes­ke, tedere en melancholieke gedichten van een keur aan dichters.

Na de opera Vier Voor Vier keert De Kift met 7 weer terug naar haar wortels in de Zaan. Een aanstekelijke plaat om te draaien en nog eens te draaien. Drie jaar werd gewerkt aan een cd die staat als een huis, als een boerenhoeve, een huurkazerne, een strohut, als een galerijflat van 13 verdiepingen opgemetseld vanuit de kruipruimte van De Kift.

Veel muziek, weinig woorden. Dat zegt genoeg.

De Kift:
Ferry Heyne – composities, zang, gitaar, trompet, trombone
Mathijs Houwink – bas
Pim Heijne – gitaar
Han Hulscher – trompet
Patrick Votrian – trombone, tuba
Jan Heijne – trompet
Wim ter Weele – drums
Marco Heijne - zang

 

Roosbeef
Roosbeef kan ook van het podium afspatten als ze met zijn tweeën op het podium staan. Roos Rebergen wordt terzijde gestaan door Tim van Oosten op drums. Deze combinatie levert meer Nederlands repertoire op. Melodieus eigenzinnig materiaal.