Uitverkocht

Oud & Nieuw Festival


Jawel! Er is nog kans om later in de nacht binnen te komen, want op deze avond geldt: 1 er uit = 1 er in. Open tot 07.00 uur!


met o.a. Joost van Bellen (Rauw!, NL) + Shit Robot (DFA rec, D) + Mark Foggo's Skasters + Lefties Soul Connection + Robob + Korben vs Rascal (In Bloom) + Perestroika Soundsystem + Drumsuite DJ's (Soul


Ook elk jaar zo’n moeite met het uitzoeken van een geschikt Oud en Nieuw feestje? Die zorgen hoef je dit jaar in ieder geval niet te hebben. Want het Oud & Nieuw Festival in de Effenaar dekt zowat alle muziekladingen die je je maar kunt bedenken: van ska tot rock, pop, techno, electro, soul, funk en zelfs Russische muziek.

Een lekker rockende en swingde en toch diverse line up dus dit jaar. Met muziek in de kleine en grote zaal en in het café. In potentie nu al het leukste feest van 2007! Zet je schrap voor het uitgebreide programma: 

Grote Zaal:

Korben vs. Rascal (In Bloom) (DJ: Grote zaal 0.30-2.00)
Robob (Dj: Grote zaal 2.00-3.30)

Eindhoven is vanavond natuurlijk goed vertegenwoordigd met zowel een back to back set van onze eigen In Bloom dj’s Korben en Rascal, en Eindhovens meest diverse (waarom zou je kiezen als je alle muziek leuk vindt?) dj Robob.  Zij warmen je in de grote zaal op voor het hoofdgerecht onder genot van champagne en gelukwensen.

Shit Robot (DFA Rec, D) (Dj: Grote zaal 3.30-5.15)

Shit Robot beweegt zich in het electrohouse-genre waar ook geestverwanten als Justice, Mstrkrft, Soulwax en Digitalism rondzwerzen. Via Daft Punk en Mr. Oizo tot Tiefschwarz zeg maar. Zijn producties komen dan ook uit op het toonaangevende Newyorkse DFA label, bekend van LCD soundsystem. Verwacht van hem een funky dj-set met ballen!

 

Joost van Bellen (Rauw! NL) (Dj: Grote zaal 5.15-7.00)

Wie zeker rockt met een punky attitude is Joost van Bellen. Deze feestelijke afsluiter is bekend van zijn gedurfde concept waarvan de naam alles al zegt: Rauw! Hij is een van de grondleggers van de house muziek in Nederland. Jarenlange resident van de Roxy in Amsterdam en later bekend van het succesvolle Speedfreax. Maar tegenwoordig gooit hij het over een andere boeg met een rauwe, wilde en trashy stijl waarin zowat alles voorbij komt van Belgische new beat, dirty disco, acid house, rock en oldskool hiphop tot aan de laatste underground stromingen als discopunk, electreoclash en electrofunk.

 

Kleine zaal:

Perestroika Soundsystem (DJ: kleine zaal 0:30 - 1:30 en 2:45 - 3:45)
Het huidige Rusland herbergt een grote hoeveelheid muziek die onze Westerse oren nog niet kennen. Perestroika Soundsystem onderzocht in de zomer van 2005 het partygedrag van Russen. Dat bracht hen via Moskou met de Transsiberië-express naar Perm, midden in de Oeral. Hier maakten ze kennis met het culturele erfgoed van het echte Rusland: borsjt, wodka en polka! Sommige stereotypen zijn gewoon 100% waar.

Een gebrek aan cafés in de miljoenenstad Perm, vergde een diepgaander onderzoek naar de uitgaansbelevenis van de Rus.
Ze kwamen terecht in de vele louche partytenten die overal langs de wegen opgezet waren. De lokale dj draait er zijn gekopieerde cd’tjes. Veelal Russische volksmuziek in combinatie met Westerse muziekstijlen die op het eerste gehoor onmogelijke combinaties lijken. Besnorde Georgiërs bakken er shashlicks op de barbecue en dikke Russische dames serveren er lauwe wodka uit plastic flessen. Het is een groot feest waarbij lallende gasten elkaar op de dansvloer opzwepen.
Gypsypunk, sovietabilly, speedpolka en klezmerska waren slechts een kleine greep uit de vreemde combinaties die hen om de oren vlogen. Ontsnappen aan deze cultuurschok was onmogelijk: meedoen aan deze ultieme russendisco-orgie is de enige optie.

Eenmaal terug in de lage landen -met een flinke lading op de lokale markt aangeschafte cd’tjes in de koffer- werd de honger naar Oost Europese muziek steeds groter. Dankzij het internet groeiden hun collecties gestaag en ontdekten ze nog vele andere obscure feestorkesten. Deze muziek moet iedereen horen! Laat je door hen verrassen en dans!

 

 


Mark Foggo's Skasters (LIVE: kleine zaal 1:30 - 2:45)
De in Liverpool geboren Mark Foggo woont, na tijden in Eindhoven te hebben rondgehangen, tegenwoordig in Antwerpen. Mark Foggo is een heel dynamische en unieke performer. Zijn muziek, die het best wordt omschreven als moderne, bizarre, originele, up-tempo ska, is absolute feestmuziek. Op podia, in bars, theaters of op festivals, Mark Foggo garandeert altijd een onvergetelijk spektakel. Mark Foggo’s Skasters mogen zich dan ook met trots een van de beste en meest gewilde live-bands van Europa noemen.

Wereldwijde platenverkoop hebben van Mark Foggo een van de planeet’s bekendste ska-acts gemaakt. Hij mag bij het rijtje Selecter, Specials, Madness en Bad Manners aansluiten. Met als pluspunt zelfs dat je één van de spektaculairste live-optredens van je leven zult zien en Mark Foggo contstant nieuw orgineel materiaal uitbrengt. Je voeten kunnen niet stil blijven staan bij een optreden van Mark Foggo. Gegarandeerd! Zonder twijfel!

 

Drumsuite (DJ: kleine zaal 3:45 - 4:15 en 5:15- 06:00)
Drumsuite is Rich Gee & Rich Jammin. Zij hebben een niet te versmaden verzameling Funk, Soul, Latin, Jazz, Mod Hammond, Northern soul, Ska, Reggae, B.Boy Breaks en Blues vinyl en zullen jullie tot diep in de late uurtjes laten grooven en grinden.

Lefties Soul Connection (LIVE: kleine zaal 4:15 - 5:15)
De leden van Lefties Soul Connection spelen rauwe funk alsof ze geboren zijn in een pot gumbo, pruttelend op een katoenveld in New Orleans.” zegt Nieuwe Revu in juni 2005.
Het eerste wat er in je opkomt als je de Lefties Soul Connection hoort is het woord ‘RAUW’. Hun sound is sterk beïnvloed door gritty laid-back funk van bands als The Meters uit New Orleans en andere (obscure) funk en soul bands uit de zestiger en zeventiger jaren, maar ook 60's garage, mod-rock en meer hedendaagse stijlen als breakbeat en hip-hop zijn terug te horen in de sound.

Een ander woord dat de Lefties goed omschrijft is ‘SOUL’. Met veel soul creëren ze de vetste fatback break beats, bass lines die je diep in je onderbuik voelt, chicken guitar riffs en een ronkend Hammond orgel geluid, zowel op plaat als tijdens hun live daverende shows. Zorg dat je nog rond kwart over vier nog op je benen staat, want dit wil je niet missen !!Trashy New Year Rockcafé:
In het café spelen tijdens het Oud & Nieuw Festival drie rockbands die deze avond speciale sets zullen laten horen. Tussen de sets door draaaien dj Gijs en dj Stompbrother Ray hun lekkere collectie rockplaten. Een goed begin van een spetterend Trashy Newyear! Houd deze site in de gaten voor de volledige lineup!

Sonic Ensemble (2:30- 3:15)
Sonic Ensemble uit Eindhoven Rockcity spelen knetterende garage rock, geinspireerd op early 70's Rolling Stones, Flamin' Groovies, Radio Birdman, New York Dolls, Celibate Rifles en Heartbreakers. Het vuurwerk zal van het podium spatten!

Red zone Cuba (3:45- 4:30)
Niet te verwarren met het succesvolle drum 'n bass ensemble. Nee, dit is een onvervalst garagetrashtrio. Invloeden? Vooruit: Motörhead, Man or Astroman en Death From Above 1979. Knallen met die hap dus!

Mark and the Spies (05:00 - 05.45)
Ook Mark and the Spies zijn niet vies van garage tijdens het Trashy New Year Rockcafé. Alleen richt deze band haar blik wat meer op de jaren '60 en '70 en sijpelen er iets meer popinvloeden door bij deze groep. The Beatles, The Who, The Kinks en Link Wray lieten allemaal hun sporen achter bij dit viertal. Meezingen? Graag!