Afgelast

Babyshambles (CANCELLED)


Jaja, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Nadat de show van Babyshambles in oktober werd uitgesteld, komt Pete Doherty nu toch echt naar Eindhoven!

Babyshambles. Pete Doherty. Kate Moss. De groep, de man, de relatie. In de media lijkt het soms alsof Babyshambles vooral om het fenomeen Pete Doherty draait en de muziek maar bijzaak is. De charmante Doherty staat per slot van rekening voor rock-'n-roll in zijn puurste vorm. De verleiding om dat imago uit te vergroten is dan ook bijzonder groot en het is bovendien makkelijk een heroïneverslaving te romantiseren als de persoon in kwestie ondanks zijn verslaving zeer charismatisch is, mooie liedjes blijft maken, de wereld zo’n beetje rondreist, en en passant ook nog eens topmodel Kate Moss aan de haak slaat.

Laten wij de muziek dan niet vergeten. Babyshambles maakte met “Down In Albion” een lekkere en succesvolle debutplaat. Hun losse mix van The Clash, The Jam, The Smiths, de vroege Happy Mondays en natuurlijk The Libertines werkt zeer aanstekelijk. En hoewel de Babyshambles lekker rammelen maakt dat Pete Dohethy’s songs niet minder geniaal. Wie heeft er de fantastische single “Fuck Forever” niet wekenlang in zijn kop gehad?

Pete Doherty dreigt een beetje de Jim Morrison, Kurt Cobain of Sid Vicious van onze tijd te worden. Daarom zijn de weinige clubshows die Babyshambles geeft stuk voor stuk behoorlijk legendarische gebeurtenissen. Iedere show kan de laatste zijn. Als hij überhaupt al komt opdagen voegt de pers daar dan meestal cynisch aan toe. De Babyshambles boeken op vrijdag de dertiende is dan natuurlijk de goden verzoeken, maar de recente geschiedenis leert dat Pete zijn fans tegenwoordig niet meer zo makkelijk in de steek laat. Als ie nog leeft, en niet in de bak zit, dan staat ie er vanavond!