HELL ON EARTH TOUR 2006: Heaven Shall Burn + 5 supports


metalcore Full Blown Chaos maakt helaas geen deel meer uit van deze tour.


Maroon+ God Forbid + Cataract + Purified in Blood + A Perfect Murder


Wow, dit kan je met een gerust hart een bruut festival noemen!

Metalcore helden Heaven Shall Burn hebben de leiding over dit stelletje ongeregeld met hun heftige hybride tussen Earth Crisis, At the Gates en Bolt Thrower. Het beste van hardcore en death metal in één!!

God Forbid is het machtige metalcore quintet uit New Jersey dat met hun nieuwe album "IV: Constitution of Treason" hun meest dynamische en verpletterende cd tot nog toe maakte. Sinds 1996 is dit vijftal bezig om hun originele mix van Trash, hardcore en traditionele metal te verspreiden.

Maroon is in 1998 opgericht als veganistische en straightedge hardcore band. De band heeft zich vooral bewezen door, zoals bekend binnen de hardcorewereld, eindeloos te gaan touren. Naast vele tours door Europa is de band ook naar Zuid-Amerika, de USA, Canada en Japan geweest.

Ondanks dat de band langzaam maar zeker steeds meer en meer succes verkrijgt, houden ze vast aan hun politieke bewustzijn en alternatieve levensstijl. Century Media bracht in maart hun nieuwe album 'When Worlds Collide' uit, en er mag gezegd worden dat dit een 100% killer is!

De Zitserse metalcore monsters van Cataract zijn inmiddels al weer acht jaar bezig. De band tourt alsof het leven er van afhangt en is meermalen in Nederland te bewonderen geweest. In mei 2004 werd de band getekend door het befaamde Metal Blade, om daar hun eerste full-length op uit te brengen. Het heeft de band geen windeieren gelegd, want de band werd binnen de veel be-discusseerde metalcore scene en vaste waarde.

In mei dit jaar kwam hun tweede release op Metal Blade uit, genaamd 'Kingdom'. Wederom geproduceerd door Tue Madsen die inmiddels vele befaamde producties op zijn naam heeft staan. En de muziek? Als metalcore niet genoeg zegt, denk dan aan een combinatie van Slayer, Bolt Thrower en Hatebreed!

Het Noorse Purified In Blood werd in 2003 opgericht om de wereld te overspoelen met een mix van trash metal en hardcore, denkende aan Kreator en Slayer.