Krump Kings (USA)


LET OP! Op de eerste kaarten die verkocht zijn, staat een verkeerde datum vermeld, namelijk 14 juli. Dit moet uiteraard 6 juli zijn!!!


Krump? Je weet wel, die mega gefreakte en spectaculaire hiphop dans uit de ghetto's van LA. Als je de filmdocumentaire Rize van David La Chapelle hebt gezien, weet je wat Krump is (anders kun je hier de trailer bekijken). Die gave clowntjes uit de "Galvanize" clip van The Chemical Brothers? Krump! De dansende freaks uit de clip van "Dirty" van Christina Aguilera? Krump! 

Krump is de nieuwste sensatie op dansgebied uit Los Angeles. De dansers Tight Eyez, Big Mijo, Dragon, Crush and Young, Lil C en Soldier Girl werden bekend door hun rollen in de film Rize van David LaChapelle. De Krumpkings traden op tijdens de laatste Oscaruitreikingen en ook Madonna, Missy Elliot en The Black Eyed Peas werken voor hun video’s of op tournee al met Krump-dansers. De oorspronkelijke en beste Krumpers uit LA komen nu naar de Effenaar.

Krump is ontstaan in de straten van LA. Voor veel jongeren daar vormt het een nieuwe levensstijl en een manier om in de armste wijken van de stad respect én zelfrespect te verwerven. Krump lijkt op een oer-Afrikaans tribal gevecht, met een mix van breakdance en snelle korte bewegingen. De dansers uiten hun creativiteit en energie en frustratie in deze hypersnelle, intense en agressief ogende dansstijl.

In deze voorstelling zullen de Krump Kings op het hoogste niveau tegen elkaar battlen om te tonen wat voor een spektakel Krump allemaal in huis heeft. Aan het slot mogen waaghalzen uit het publiek het ook eens tegen ze opnemen!