Spink! Pinksteravondfestival


Spiksplinternieuw Pinksteravondfestival


Pinksteren betekent dat het bijna zomer is. En lekker een dagje extra vrij. Dat vieren wij met je mee door op de avond van Pinksterzondag een leuk betaalbaar festival in het hele Effenaar complex te geven! In de kleine zaal met lekkere pop/rockbands, in de grote zaal wordt flink gedanst en in het café een line up van one-man bands! En dat alles voor een aangename prijs! Bij goed weer is ons nieuwe terras open...

Grote zaal: Dance

Artefact (NL)

Artefact is de band rond producer Maxim Schram die inmiddels al meer dan 7 jaar vanuit Eindhoven opereert. De muziek van Artefact heeft een zeer funky karakter met sterke rock en dance invloeden. De band, die bekend staat om haar energieke live optredens, bestaat uit zangeres Shamangi, bassist Thijs Willemsen, drummer Pierre Hansen en Maxim op percussie en laptop. Met regelmaat wordt de band live ondersteund door gitarist Hanz Schoenmakers op gitaar en trompettist Ryan Carniaux (USA). De synergie tussen de muzikanten werkt zeer aanstekelijk en staat garant voor een funky feestje.

Artefact verzorgde in 2003 het voorprogramma van de Britse band Lamb tijdens hun Nederlandse tour. Het meest recente album van Artefact “Addicted to your goodies” (2004) ontving lovende kritieken. Alle ogen zijn daarom ook gericht op het nieuwe album wat in de 2e helft van 2006 uit zal komen. Tijdens deze avond in de Effenaar zal Artefact alvast een voorproefje geven.

Korben vs Rascal (In Bloom)

De residents van de zeer geslaagde In Bloom clubavond doen het dunnetjes over in de kickoff van deze spannende en veelzijdige dansavond. House, minimal, electro en disco, het komt allemaal voorbij. Een lekker zoethoudertje tot het volgende In Bloom full-night event.

Le Clic LIVE

Le Clic was de verrassing op Noorderslag 2006. De Amsterdamse funky house band mengt techno met minimal in een 3 mans formatie die live zeer actief tekeer gaat. De beats zijn hard als mokerslagen, de bassen vet als Hema worsten. Twee van de drie leden van Le Clic werken als geluidsman en dat is te horen ook. Elk frequentiegebied in het geluidsspectrum lijkt te worden benut. Maar niet alleen klinkt de band goed; de loopjes, de lijntjes en de patroontjes werken ook prima en komen aan. Langzaam opbouwen, beetje bij beetje extremer, Le Clic kent de mores van de dance. De band is funky en strak. Dansen maar!

Fredo & Thang (Petrol, Culture Club, B)

In het voetspoor van duo's als 2manyDJ's en The Glimmers volgen Fredo & Thang, de nieuwste Belgische DJ sensatie. In de 69 Club in Gent maakten ze kennis en al snel vlogen de plaatjes over de tafels: Disco, Italo, Electro, Eighties Pop, Early House Music en alles wat daar tussen zit, ze mixen het allemaal samen in een set die van prettig voorspelbaar tot technisch hoogstaand loopt, waarbij het publiek nooit vergeten wordt. Met residencies in de Culture Club te Gent en de Petrol in Antwerpen als achtergrond maken ze intussen ook muziek en vormen ze een heuse dance band. Ze werkten al samen met Tiga, Tiefschwarz, Dr. Electroluv, Soulwax en vele anderen!

Kleine zaal: Bands tot diep in de nacht


A Brand (B) (link) 
Denk bij A Brand aan Electric Six, Millionaire of Queens of the Stoneage, maar denk vooral: dit moet ik beslist eens live zien. Deze opwindende live band uit Antwerpen brengt namelijk uiterst opzwepende, dampende glamrock. De vier gitaristen en de drummer staan naast elkaar op een rij, vooraan op het podium en blazen puur rock-'n-roll de zaal in. Die zal sidderen van opwinding en al snel meegezogen worden in de heerlijke grooves. Let op! Met hun nieuwe CD Hammerhead” zou A Brand wel eens de definitieve doorbraak kunnen forceren.

Blues Brother Castro (link)
Blues Brother Castro maakt overheerlijke innovatieve en eigenzinnige rock-'n-roll. De band werd in het verleden veelvuldig met de Pixies vergeleken. Maar op de lekkere nieuwe cd “Fun” is die muzikale verwantschap wat naar de achtergrond verdwenen om plaats te maken voor een hoekiger geluid dat refereert aan dwarse undergroundbands als The Ex en Sonic Youth.


SQY Rocking Team (link)
Onlangs stonden de vier heren van SQY Rocking Team nog in een uitverkochte Heineken Music Hall het voorprogramma te spelen van helden Deep Purple. Jaren geleden begonnen zij onder de naam Sequoyah te rocken alsof hun leven ervan af hing. Nu zo'n 13 jaar en 7(!) albums later laten zij zien dat ze dat nog steeds kunnen. Southern rock, sleazy rock, glam rock, geef het beestje maar een naam.

Dodger (link)
Dodger is dé britpop band van Eindhoven. De mannen van Dodger houden zielsveel van de sound van Oasis, The Black Rebel Motorcycle Club, The Smiths, The Veils en Snow Patrol en dat is goed te horen. Dodger wisselt gevoelige popliedjes af met stevige rock. Nummers recht uit het hart, zonder franje.

 

Café: Battle of the one (wo)man bands!

Ottoboy the one-man-thrash-band (link)
Zijn muziek laat zich het best omschrijven als éénmans garage-rock. Ottoboy speelt gitaar, zingt en begeleidt zichzelf daarbij op bassdrum en hi-hat. Over zijn muziek zegt Ottoboy het volgende:"Mijn helden zijn de Oblivians, de Stilleto's en de Lowpointdrains. Ik houd niet van geproduceerde muziek".

Ill Ease (USA) (link)
Ill Ease uit Brooklyn, NYC, is het 1-dame-project van multi-instumentaliste Elizabeth Sharp, de vroegere drummer van cultband New Radiant Storm King. Met drummachine, gitaar, samples en nog zo wat apparatuur smeedt Ill Ease indiepop geluidscollages met een gemene Chicago bluessneer. Zien en horen is geloven!!

Pfaff (link)
Pfaff drumt, schreeuw en speelt onzichtbare gitaar!

Darker (link)
Donnie Darker is het enige bandlid in Darker. Dit keer niet het podium op met bands als Brotherhood Foundation, A#1 of Chillburn, maar solo op pad met een soms dansbare, donkere mix van rock, elektronica, funk, metal en hiphop.


Belch (link)
Singer songgrinder Belch maakt 1-mans trash-ambient,
4 ledematen en een overkokend hoofd rammen de overblijfselen van de popmuziek aan flarden. Gitaardrummende gorgelzanger struikelt met electro-tentakels over de drempel van de goede smaak de geluidshel binnen, zeer intens!!