The Thermals


Flipo Mancini


Wij vielen als een blok voor The Thermals. More Parts Per Million was een prachtplaat die het tot één van de beste van het jaar schopte. Wat een energie en potentie heeft deze band toch. Voeg daar hun ijzersterke live-optredens aan toe en dan waren de verwachtingen hooggespannen voor opvolger 'Fuckin A'. En die maakten ze helemaal waar! De intense kracht van The Thermals slopt je volledig op en je zingt mee met de staccato manifesten van zanger Hutch Harris: 'This is how we know/ This is how we go/ This is how we know'.

The Thermals staan voor korte to-the-point songs met sing-along coupletten en sing-along refreinen. Vergelijkingen met vroege Guided By Voices en Sebadoh doemen op, maar meer nog met The Ramones, The Buzzcocks en Wire in hun glorietijden aan het eind van de jaren zeventig. Wie meer hedendaagse referenties wil, denkt aan The Breeders of Weezer.

De pers over Fucking A: '... een opvolger die alle verwachtingen inlost en de adrenaline mogelijk nog sneller door je gestel jaagt' (Volkskrant), 'Explosief, melodieus, vurig, intens, een furieuze wervelwind van popmelodieën en gitaarerupties zoals we sinds Surfer Rosa van The Pixies niet meer gehoord hadden'(Oor).

Belgische support band Flipo Mancini bestaat uit ex-leden van onder andere Da Critic en Vandal X. Flipo Mancini speelt volegns eigen zeggen: 'non-conventional basic grooves and noise scapes'.  Bij ons op kantoor vielen de woorden 'vet' en 'dik'. Dus dat beloofd wat. Denk aan bandjes als Slint, Shellac, Trans Am en Fugazi. Lekker noisy en hard dus!