d'Electrique met GURUMATIC (featuring Eboman)


Alex d'Electrique is dood, lang leve d'Electrique!!
Na 25 jaar maakt Ko van den Bosch de balans op. Met de heftige maatschappijkritische voorstelling A Clockwork Orange is er een nieuwe weg ingeslagen; met meer aandacht voor poëzie, beeldende kunst en muziek. Dus verwacht geen traditionele Alex d'Electrique voorstelling! Gurumatic is persoonlijker, wezenlijker ook!En de toekomst...of het nu gaat om grootschalige locatieprojecten of intieme tirades, het zal onverwacht en onbekend aanvoelen.

GURUMATIC
een tekst-, schilder- en geluidsperformance
Tekst: Ko van den Bosch
Beeldregie: André Joosten
Eindmontage: Ola Mafaalani
Spel: Ko van den Bosch, Anna Schoen en Eboman
Samples: Eboman
Software: Smadsteck (Mathijs Kneppers)
Techniek: Joost van Hilten en Joris Reijmer
Met dank aan: Hielke Zevenbergen en Rikie Gorissen

GURUMATIC
In GURUMATIC komen een man en een vrouw bij elkaar in een onaangeraakte ruimte. Een plek waar de sporen van vorige bewoners nauwgezet zijn weggehaald. Een verblijfplaats voor een uur. De man betaalt de vrouw om daar te zijn.  Alles waar de man ooit in geloofd heeft is verzakt. Niet helemaal verdwenen maar het lijkt niet meer waar te zijn. Er lijken nieuwe normen en waarden te moeten worden gezocht, alsof de waarden en normen waar hij in geloofde er niet meer toe doen. Hij is verbaasd over de snelheid waarmee zijn wereld verzakt is. In de verblijfplaats voor een uur probeert hij koortsachtig het landschap waaruit hij komt te reconstrueren en betekenis te geven aan het landschap dat hem wacht. De vrouw gelooft nergens meer in. Of eigenlijk alleen in zichzelf. Met een opgewekt pragmatisme spreekt ze voor zich uit, zo nu en dan ver verwijderd van alles waar de man het over heeft, zo nu en dan zijn woorden kruisend.GURUMATIC is een tirade tegen de angst, tegen de hypocrisie van morele discussies en het opportunisme van de politiek. GURUMATIC zijn de eerste krassen in de toekomst, om die toekomst een menselijke maat te geven. GURUMATIC is een tekst en schilderperformance over het minimaal menselijke.

Ko van den Bosch
Ko van den Bosch is schrijver, acteur, regisseur en was medeoprichter van de theatergroep Alex d'Electrique. Deze groep heeft zich omgevormd tot d'Electrique waar Ko van den Bosch de artisieke leiding voor zijn rekening neemt. Voor andere gezelschappen schreef hij onder andere Gok (Courage) en Ajax (Fact), Frankenstein (Noord Nederlands Toneel), Pygmalion (ro theater), Doorgefokt en Op onze zenuwen (Carla Mulder)en schreef hij een toneeltekst voor de Nacht van de Beschaving (VPRO). In dit jaar schrijft hij een monoloog voor Jack Wouterse, bewerkt hij Himmel über Berlin voor Toneelgroep Amsterdam en schrijft hij eens stuk voor het Nationale Toneel.

Anna Schoen
Anna Schoen (26) studeerde in 2004 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.
Sindsdien was ze in veel producties te zien, ondermeer in Omvallen, dat ze samen met L. Dunselman en S. van Rijn maakte bij NTGent, Sporenonderzoek van Dries Verhoeven op het Festival a/d Werf en in Rude manners for a rude world van de VPRO als onderdeel van De Grote Avond van de Beschaving.

Eboman - Jeroen Hofs
Eboman is het alter ego van Jeroen Hofs waarmee hij 'Sample madnesS' brengt: audiovisuele interactieve sample composities. Als Eboman heeft Jeroen Hofs sinds 1995 honderden performances gegeven op de meest uiteenlopende podia (o.a. Lincoln Center NYC, Liquid Room Tokyo, Brixton Academy London, Pinkpop, Roskilde DK, MOMA Barcelona, Montreal). Sinds 2000 wordt in de Eboman-studio gewerkt aan eigen soft- en hardware om interactief op een podium met beeld- en geluidssamples te kunnen spelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van het 'Sensor madnesS' instrument. Hiermee heeft Eboman vorig jaar o.a. in diverse theaters de multimediavoorstelling Verknipt uitgevoerd. Voor zijn werk heeft hij meerdere prijzen ontvangen, waaronder de NPS Cultuurprijs, BV Pop Prijs en de Zilveren Harp/Edison.