iON One: Professor X aka Arabian Prince (USA)


Novamen (Viewlexx, NL) LIVE + dj Caz


iON is een nieuwe elektro avond in de Effenaar die dit jaar vier keer plaatsvindt. Pure elektro, zowel old skool als de laatste nieuwe aanwinsten gaan we hier in de schijnwerpers zetten. Een ion is een atomisch deeltje wat uitgestraald wordt als er energie vrijkomt. Daarnaast is het het ladingdragend deel van een elektrische ontlading (bliksem) in de atmosfeer. De link met electro is daarmee gelegd: energie, uitstraling, elektriciteit, lading, atomen: iON.

De kickoff vindt vanavond plaats in een lekkere old-skool electro sfeer met Professor X aka The Arabian Prince (USA), die een gecombineerde live en DJ set doet. Afkomstig uit de rapgroep N.W.A. (met Easy E, Dr Dre, Ice Cube en Yella) zette hij de beruchte ‘west coast’ electro sound neer door samenwerkingen met o.a. Uncle Jams Army, the Egyptian Lover en World Class Wrecking Cru. Zijn platen Professor X (Saga) en Panic Zone behoren tot de beste electro tracks ooit gemaakt. Na solo albums in de jaren negentig en producties voor film, televisie en computer games is nu terug met een plaat op het nederlands electro label Clone. In zijn optredens combineert hij platen met vocalen en live beats.

Novamen, bestaande uit Mr. Pauli en DJ Overdose maken platen voor de Nederlands elabels Bunker, Viewlexx en Murder Capital en onlangs ook voor het Spaanse ‘Original Street techno”. De forums staan vol met lovende woorden over hun live shows die ze inmiddels over de hele wereld geven. Live drum programming, scratching en vocoders spelen een hoofdrol in hun optredens. Novamen live is een belevenis die je niet mag missen!

DJ Caz trekt vanavond zijn platenkasten leeg om de muziek te brengen waar hij zelf een lange historie mee heeft: De beste electro van old skool tot nu.