Tango fusion: Otros Aires


Dit concert is onderdeel van het 4D Tango Festival. Kaarten geven tevens toegang tot de afterparty @ 4D Tango Festival.


Gotan Project liefhebbers opgelet!

Otros Aires uit Buenos Aires brengt met VJ, DJ, bandoneon, keyboard, guitar, percussie, vocals en samples van historische geluiden en 78-toeren platen een wervelende mix van authentieke tango, dance, lounge en dub.

Neotango is traditionele tangomuziek in een eigentijds jasje: nieuwe composities voor niet-typsche tango-instrumenten en klassieke melodieën in een mix van samples met tango, salsa- of afroritmes. Zo ontstaat tango fusion, waarin de bandoneon nog aan de oude tango muziek doet denken, maar meer past in de lounge- en dubmuziek. In de dans wordt volop geëxperimenteerd met dansformule, ritmiek en figuren. Muziek en dans putten uit de rijke bron van traditionele en eigentijdse opvattingen. Het resultaat is nog altijd tango, maar dan van nu.

Otros Aires is een audiovisueel electronisch tango project van de Argentijnse muzikant en architect Miguel Di Genova. Het is een mix van historische Argentijnse geluiden en beelden (de tango, de stadsbuurten, Gardel, de danszalen, de traditionele orkesten) met video kunst, acoustische en electronische muziek.