South Bombing: Noord Brabantse hiphop


Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een gratis exemplaar van de 'South-Bombing' CD!


o.a. Alfobetic + Are MC + Fata Morgana + Frontline + Furiuz Stylez + Kareemineel + KGV + Last Crewsaders + Macro + Rap Classical + Reptex + host: Y'Skid + DJ Funk President


De titel doet al vermoeden dat we hier te maken hebben met een zuidelijke beweging die niet van plan is hun project ongehoord aan je voorbij te laten gaan. South Bombing is een CD project met als doel het promoten van Brabantse hiphop acts.

Het South Bombing project en het uitbrengen van de bijbehorende verzamel CD is een initiatief van Nappie en Ozan van het Last Crewsaders collectief. Ze willen Nederland laten horen dat Brabant een vruchtbare bodem is voor hiphop talent. Dit omdat ze vinden dat er te veel wordt gekeken naar wat er gebeurd in de Randstad, of naar een streek die op dat moment door de media als ‘hot’ wordt bestempeld. “En dat terwijl hiphop juist iets universeels is…“, aldus de initiatiefnemers. “Wij hebben nu eens gekeken naar acts in onze eigen regio en zijn tijdens onze zoektocht in contact gekomen met de organisatie Brabant Pop die ons heeft gesteund in de realisatie van dit project." Door deze samenwerking is er gekozen om ook een grens te trekken, namelijk…Brabant. De initiatiefnemers hebben zich echter niet geheel schuldig gemaakt aan grenzentrekkerij. Ze zijn er van uitgegaan dat de benaderde artiesten hun ‘roots’ in Brabant moesten hebben of er woonachtig moesten zijn. De artiesten waren echter vrij om samen te werken met niet-Brabantse muzikanten.


Op de South Bombing CD staan zowel veteranen als nieuwkomers die hun provincie vertegenwoordigen. Allen hebben een speciaal voor deze CD gecomponeerde track ingeleverd. De criteria die gehandhaafd zijn, zijn kwaliteit en productiviteit. “Er zijn veel crews bezig in Brabant en natuurlijk kennen we ze niet allemaal maar juist de geselecteerde acts vielen hierdoor op. Hopelijk zal dit project nog vervolgd worden waardoor nog meer acts de kans krijgen hun talenten aan de rest van Nederland te tonen.”


Macro

Het is duidelijk dat de crews op 'South Bombing' een missie hebben: strijden voor erkenning van hun kwaliteit. Die kwaliteit is met 15 exclusieve tracks ruimschoots vertegenwoordigd op de fraai vormgegeven schijf. Het niveau ligt hoog en het is te horen dat iedere crew zich van zijn beste kant laat zien. Of het nu een rustige of een agressieve track is; de nummers knallen vol overgave uit de speakers en switchen tussen Nederlandstalig en Engelstalig. “We hebben hierin geen onderscheid gemaakt maar alleen gekeken naar wat de bands in huis hebben. Het gaat om hiphop en dat kan in alle talen....“

Volk ontwaak…het zuiden heeft zijn bommen gericht op heel Nederland! 


Kareemineel

De bijbehorende website gaat 18 februari de lucht in, maar hier krijg je alvast een voorproefje. Luister naar de 'Snippit Mix' en krijg alvast een indruk van de CD.


Furiuz Stylez


De releaseparty van 'South-Bombing' is op zondag 5 maart in de Effenaar. Alle groepen, met uitzondering van Spacekees, zullen hier een optreden geven. Y’Skid praat het geheel aan elkaar. 


Are MC