Dutchska festival 2006


Ska festival met in 2 zalen, de foyer en het café vol met authentieke én uptempo ska!!


Winston Francis meets the High Notes (Jam/NL)+Intensified (UK)+Two Tone Club (F)+Spitfire (Rus)+Lets Quit (Ehvn)+Moon Invaders (B)+The Internationals (B)+Antwerp Gipsy Ska Orkestra (B)+Beatbusters (NL


Het grootste Nederlandse Ska festival vindt, na het succes van 2005 in de Melkweg, voortaan plaats in twee steden! Naast Amsterdam nu ook in Eindhoven! 11 Bands, 2 zalen, een foyer en een café vol met authentieke én uptempo ska. Een grandioos, niet te missen spektakel!! Klik hier voor het festival tijdschema.


Winston Francis meets The High Notes (Jam/NL) : authentic ska, rocksteady, reggae. http://www.ruderich.nl/
In het kader van de succesvolle serie, the History of Ska, Rock Steady and Early Reggae zijn de High Notes zeer vereerd om na Alton Ellis, Derrick Morgan, Rico Rodriguez en Dennis Alcapone nu als vijfde levende legende in lijn Mr. Winston Francis te kunnen inviteren. Winston Francis - geboren 25 mei 1948 te Kingston Jamaica - is vooral bekend om zijn twee excellente Studio One albums te weten “mr. Fix it” en “California Dreaming”. Zowel California Dreaming (orig. the Mama’s and the Papa’s) als Mr. Fix It zijn aanvankelijk uitgebracht als 45” single en waren instant hits in Jamaica en Engeland. Ook zijn hierop volgende single “Go find yourself a fool”, samen met Pat Kelly en the Techniques, dat uitkwam op het niet minder gerenommeerde Treasure Isle label van Duke Reid, was een grote hit. Zij zullen in deze shows een ruime greep doen uit het Studio One repertoire aangevuld met enkele tunes uit de latere jaren.


Intensified
(UK) : authentic ska; http://www.intensified.net/
Gegarandeerd een stralend dans feestje bij het befaamde Intensified, dat de uitdaging is aangegaan om zowel authentic ska en rocksteady uit Jamaica als de Britse Trojan ska levend te houden. Intensified volgt de traditie van Prince Buster, Skatalites, The Wailers, Derrick Morgan, Desmond Dekker en de vele andere geweldige artiesten die Jamaica in de 60's op de zetten.


Moon Invaders
(B): authentic ska: http://www.moon-invaders.com/
Moon Invaders bestaat uit 9 muzikanten en produceren ska die gedrenkt is in reggae, rocksteady en jazz. Hun belangrijkste invloeden zijn traditionele ska-bands als The Skatalites en Byron Lee & The Dragonaires, maar ook hedendaagse groepen als Hepcat en The Slackers. Bij deze invloeden voegen ze invloeden uit de reggae, jazz, soul en dub.


Two Tone Club
(F): uptempo ska: http://www.twotoneclub.com/
Ska met de franse slag !! De naam zegt natuurlijk genoeg over het vaatje waar deze fransozen uit tappen: The Specials, the Beat, Madness en Bad Manners zijn hun grote voorbeelden.


Lets Quit (Eindhoven): uptempo ska: http://www.letsquit.nl/
Deze lokale helden zijn befaamd om hun meesterlijke en feestelijke ska.
En gelukkig is deze energiemachine na 15 jaar pompende ska nog steeds niet gestopt.


Spitfire
(Rus): punk ska : http://www.spitfire.spb.ru/
Deze russen werden gelukkig nooit opgepakt door de SkaGB. Ze spelen feestelijke oostblok ska met een punk attitude in het straatje van Less Than Jake en MU 330.


The Internationals
(B): authentic ska: http://users.pandora.be/roel.jacobs2/
The Internationals zijn een instrumentale band die als geen ander in België de Jamaicaanse ska-sound weet te brengen. In 1998 begon Internationals als een bescheiden viertal, dat langzaam maar zeker uitgroeide tot een niet-zo-bescheiden negental. De leden spelen of speelden bij vermaarde acts als El tattoo del Tigre, Seatsniffers, Son de Luxe en The Belgian Afro Beat Association. In de voetsporen van de Jamaicaanse helden van het genre, brengen Internationals een zeer eigen mix van jazz, r&b en allerhande exotica, dit alles overgoten met hun eigen ska groove en gebracht met een grenzeloos enthousiasme. Het is dan ook niet te verwonderen dat de groep wortelt in de nieuwe Antwerpse feestscene. Na de avontuurlijke rock in de jaren '90 met Deus, Zita Swoon, ... staan groepen als Wawadadakwa, Think of One , El Tattoo del Tigre en The Belgian Afro Beat Association (waar haast de hele line-up van Internationals deel van uitmaakt) klaar om door te breken. Werd er toen gedweept met Captain Beefheart en JJ Cale, zijn nu Fela Kuti, Tito Puente en The Skatalites de norm. Er mag meer dan ooit gedanst worden!


Antwerp Gipsy Ska Orkestra
(B): gipsy ska: http://www.agso.org/
Deze Antwerpenaren zitten strak in het pak en mixen snelle balkan zigeuner muziek en party ska tot een geniaal en kolkend brouwsel.


Beatbusters
(NL): uptempo ska: http://www.beatbusters.nl/ 
Een feest is geen feest als de Beatbusters niet zijn geweest. De razende podiumpresentatie, de up-tempo Ska en hier en daar een beetje vette reggae om op adem komen, blijkt het ideale recept waarmee de Beatbusters al jarenlang succesvol het publiek op festivals en in zalen tot een stuiterende massa weten te vormen. Ze scoorden zelfs een echte bubbelbad hit samen met Def P.


the Palookas
(NL) : uptempo ska: http://www.thepalookas.com/
Een talentvolle en veelbelovende energieke uptempo ska band, met punky invloeden. Elk optreden weer weten ze met hun zeer degelijke composities, waar de enthousiasmevonken vanaf vliegen, met gemak elk zaaltje aan het stuiteren te krijgen.


ADHD Spietmobiel (NL): punk ska: http://www.adhdspietmobiel.nl/
Na het land jarenlang onveilig te hebben gemaakt met The Boegies en Jammah Tammah is ska-gek Speedy nu terug met ADHD Spietmobiel.

http://www.dutchska.nl/