De Eredivisie: Freestyle Kampioenen


TIM (winnaar Spitt battle 2003 ) + KLOPDOKTER (winnaar GDMW freestyle battles 2002 & 2003) + JIGGY DJÉ (Finalist GPNL 2005, halve finalist Spitt 2003) + EXCELLENT (halve finalist GDMW 2002&2003 + halv


8 Mile in je moers taal!

 

Klopdokter:

Klopdokter is in NL misschien wel de bekendste freestyle champ en houd al jaren die naam ook in ere. Na in 2002 de Geen Daden Maar Woorden freestyle battle te winnen van Raymzter deed hij dit in 2003 dunnetjes over door Tim te verslaan. Klopdokter vond het daarna een beetje genoeg en ipv van elke keer tegen andere mc’s te battlen kwam Extince op zijn pad. Extince was op zoek naar een nieuwe back-up mc en na een meeting volgde de zeer succesvolle Extince clubtour met dik 46 shows.

Op dit moment is Klopdokter druk bezig zijn debut album af te ronden en uit te brengen. Dit staat gepland voor begin 2006, maar veel kan er nog niet veel over gezegd worden, maar het wordt zeer  de moeite waard om naar uit te kijken.

Exellent :

Excellent is een van de beste MC's die Rotterdam rijk is. Als vertegenwoordiger van de Tuigcommissie is hij al sinds jaar en dag actief in de underground scene van Rotterdam. Freestyle is een van zijn sterkste kanten en menig mens kon dan ook tijdens wedstrijden niet geloven dat het freestyle was wat de heer Execelini liet zien. Menig mens dacht dat er sprake was van vals spel. Dit geeft wel aan hoe goed hij dus in het echt is.

Momenteel wordt de laatste hand aan zijn debuut-album gelegd en kunnen we zijn eerste single verwachten getiteld : Doe Rustig. Het album getiteld Excalibur, zal nummers bevatten die varieren van clubby tot kei en keiharde hiphop. Kortom een echte Rotterdamse Rapper.

Jiggy Dje :

Jiggy is sinds jaar en dag rapper van de formatie DAC. Zijn bijnaam doet hij eer aan. Hij is door zichzelf gekroond tot Keyser Punchline en om eerlijk te zijn verdient hij die titel dubbel en dwars.

Momenteel is de Grote Prijsfinalist druk bezig met de laatste hand leggen aan zijn solo-debuut.

Buiten rappen staat Jiggy ook bekend om zijn scherpe en bijdehante freestyles. Zijn battle tegen Excellent op Spitt 2003 stond dan ook bekend als een van de hardste ooit. Dat hij een energiek mannetje is, dat zullen jullie vanzelf merken.

Tim Beumers :

Tim is de voorman van de Spijkenisser rap-formatie VSOP. Buiten dat is hij momenteel hard aan de weg aan het timmeren wat betreft zijn solo-carriere. Dit jaar had hij het langst op 1 genoteerde nummer in de funX-chart met de hit "geloof me", een nummer van zijn solo-debuut CD getiteld de Hoogste Tijd. In 2003 won Tim de nationale battle-MC wedstrijd Spitt en is dan ook nog steeds een bikkelharde freestyler.

Buiten alle werkzaamheden die Tim achter de schermen van muziekland doet is het natuurlijk ook gewoon een gezellige dikzak en een welkome aanvulling op de tour.

Macro:

In Eindhoven groeit de rock&roll vanuit de straatstenen omhoog. Rock&roll moet je echter in deze context niet als muziekstijl of stroming zien, maar als de ware underground-mentaliteit. Deze mentaliteit staat voor pionierschap, vernieuwing, doorgaan tegen de stroom in omdat je overtuigd bent van de kwaliteit van je muziek…en met heel je hart houdt van die muziek.  Dus is er geen andere weg dan voorwaarts… Eindhoven kent ook een traditie op het gebied van hiphop. Denk aan Djax, denk aan 24K: eigenzinnige kwaliteit voor de fijnproevers uit de begin jaren 90 met de mentaliteit die de stad eigen is. Het heeft enige jaren geduurd, maar ook nu borrelen de talenten links en rechts uit de underground omhoog.
Macro is één van de frontsoldaten van deze nieuwe beweging. Flow, skills & rhymes zijn in evenwicht met humor, improvisatie en welbespraaktheid. Daarbij is zijn uitspraak ‘impeccable’, oftwel in goed Nederlands: vlekkeloos. In vergelijking tot veel rappers, vergalloppeert Macro zich niet in een eindeloze onverstaanbare woordenbrei, maar is zijn tekst woord voor woord te volgen.

Bescheidenheid is een deugd die veel hiphoppers zijn verloren in de wereld van het klatergoud. Het is niet de wereld waarin Macro wil opereren; hij zoekt zijn waarden niet in holle frases, maar in de wens om zijn muzikale grenzen te verkennen. Hij is sinds 2000 al actief op de podia en komt dus niet als eendagsvlieg of gelukszoeker; weloverwogen is, en wordt er nog steeds, gewerkt aan een plaat (‘Alternaïef’) die door de echte liefhebbers zal worden gekoesterd. Nog even geduld: Dit jaar gaat het gebeuren!