Dommelvallei + Vince Watson (UK) LIVE


Vanavond een dance special in de effenaar. Voor elk wat wils op drie lokaties! Bezoekers voor Dommelvallei hebben vanavond namelijk ook toegang tot Red Zone.


Tachini (LIVE), DJ's Little J. + El Greco + ZIX; Café: RADAR & EKMAN (KALARECORDINGS)


Vanavond is het de beurt aan DommelVallei om de grondvesten van de nieuwe Effenaar te testen op dans-bestendigheid. We luiden het feest in, golvend op de ritmische techno van Little J.. Met zijn dynamische draaistijl weet Little J. je al snel te verleiden tot de eerste onbedwingbare dansbewegingen. Rhythm'n techno van de bovenste plank! En dat is nog pas het begin ...
Want Tachini (live) staat al klaar om zijn 'licht-in-je-hoofd-makende-technococktail' te kunnen serveren, zoals gebruikelijk, vanachter zijn Roland-fornuis. Pumpin’ and shakin' it, with a nasty funky twist: Tachini on the rocks!

Daarna presenteert DommelVallei met gepaste trots, uit de UK Vince Watson! Vince Watson is voor technoliefhebbers een must. De laatste jaren nam zijn bekendheid enorm toe door zijn mooie, op Detroit-techno sound geïnspireerde producties en vooral om zijn live sets die een prachtige opbouw hebben, melodieën niet schuwen, maar vooral uitblinken door funky baslijnen en stevige drumpatronen. Vince Watson produceerde voor labels als F-Com (F) en voor volgend jaar staat een dubbel EP op Transmat (Detroit USA) op stapel. Zijn eigen label Bio Music bracht zojuist een mooie compilatie van zijn eigen werk uit, waarop zijn huidige liveset is gebaseerd.
 
En als de laatste verleidelijke tonen van Vince Watson hebben geklonken. Nét als je je voeten eigenlijk wel wat rust mocht gunnen, dan staat daar El Greco. Met het zwarte vinyl constant in gevecht met de naald zal hij zijn Detroit tracks tot onweerstaanbare techno kneden. El Greco brengt je gedoseerd doch meedogenloos in hogere sferen, om je vervolgens over te leveren aan ZIX’ muzikale genade. En ZIX bevestigt nog eens dubbel en dwars wat in de DommelVallei altijd al geldt: thou shall dance! Of je het nu wilt of niet, verzet is nutteloos.
 
Op visueel vlak laat VJ Superficial, in zijn typische ContraAddiction-stijl, schijnbaar visuele tegenstellingen samensmelten tot een gefuseerd geheel waar je je ogen (en hersens) bijna niet vanaf kunt houden. En er is nóg meer. In het café kun je vanavond óók genieten van een hele speciale (live) act. Abstract soundscapes, deep ambient, technoïd minimal rhytm samples: meet Radar & Ekman (Kalarecordings). Een prima moment om even stoom af te blazen.

Kortom, dit is DommelVallei: een vette sound, een toffe sfeer en heerlijke momenten op de dansvloer. En zo hoort het.


Voor sneak previews check:
http://www.dommelvallei.nl
www.superficial.nl <http://www.superficial.nl>