VARA 80: Roodshow


o.a Spijkers met Koppen live-uitzending met Rowwen Hèze


Ter ere van haar 80 jarig jubileum komt de VARA vandaag met haar Roodshow naar de Effenaar. Gedurende de dag vindt er een gratis toegankelijk programma plaats, waarbij de VARA je laat zien wat haar bezielt!

 

 

 

 

12:00 – 14:00 uur Spijkers met  Koppen live (vrij toegankelijk)
‘Spijkers met Koppen’ is hét informatieve en cabareteske programma van Radio 2 met  interviews, confrontaties, satire én live-muziek. Presentatie Felix Meurders en Jan Jaap van der Wal/Dolf Jansen. Cabaretiers: Kees van Amstel, Cindy Pieterse, Maaike Martens, Jeroen Woe en Niels van der Laan. Met columns van Carrie, Sander van Opzeeland en Micha Wertheim.L ive-muziek in Spijkers met Koppen: Rowwen Hèze

 

 

 

14:30 – 16:00 uur Jubileumshow, exclusief voor leden.
Reserveren via VARA’s Klantenservice 0900 – 0123 (€0,10 p/m). 
Een kijkje achter de schermen bij de VARA, exclusief voor VARA-leden. Met een voorproefje van wat er op stapel staat in de (nabije) toekomst, niet alleen op het gebied van radio en televisie, maar ook nieuwe media! Paul Witteman, Menno Bentveld, Clairy Polak en Astrid Joosten doen beurtelings de feestlocaties aan en presenteren deze wervelende show met o.a.:- ‘Wat bezielt de VARA’, waarin de VARA uitlegt waar zij voor staat als progressieve omroep.
- Een voorproefje van wat er allemaal op stapel staat in de (nabije) toekomst op het gebied van radio, televisie en nieuwe media.
- Een film van documentairemaker Michiel van Erp, over de bezieling van de VARA-medewerkers. Hun inspiratie en geestdrift immers resulteert in alles wat de VARA biedt.
- Loes Luca! Zij zingt VARA-tunes van bijvoorbeeld Ja zuster, nee zuster en Zeg eens Aaaa. Meezingen mag!
- Een na-borrel met een hapje. Hierbij is een groot aantal VARA-redacteuren aanwezig die u graag vertellen over het programma waar zij voor werken. Ook heeft u hier gelegenheid na te praten met bestuur en directie.


Reserveren via VARA’s Klantenservice 0900 – 0123 (€0,10 p/m). 

14:15 – 15.30 uur Masterclass Cabaret (vrij toegankelijk)
Je bent jong en je wilt wat. Cabaretier worden bijvoorbeeld. Volle zalen, je shows op tv en iedere avond applaus. Jong cabarettalent krijgt de kans podiumervaring op te doen bij de masterclass van cabaretier Marcel Verreck. De audities zijn inmiddels gehouden en twee geselecteerde scholieren tussen de 15 en 18 jaar krijgen tijdens de masterclass tips en trucs aangereikt waarmee ze hun act nóg beter kunnen maken. Misschien (ont)staat hier de nieuwe Najib Amhali of Claudia de Breij! Daar kunt u bij zijn! Klik hier voor meer informatie.

Topfotograaf Nardo Brudet portretteerde voor de VARA 80 bezielde mensen van binnen én buiten de VARA. Zij treden voor het voetlicht en geven antwoord op een aantal persoonlijke vragen. De foto’s zijn tevens te bewonderen in de fototentoonstelling ‘Wat bezielt jou?’.