Steelin' & Slidin' met Derek Trucks & The Derek Trucks Band + Dan Tyack + Sonny Landreth + Buddy Cage + Johan Jansen + René van Barneveld


pedal steel & slide guitar


NPS / 4FM presenteert:


De slidegitaar, lap- en pedal steel staan centraal. De NPS organiseert een avondvullend programma waarin de eigenschappen en kleurschakeringen van dit snaarinstrument aandacht krijgen. Deze glissando- instrumenten hebben hun muzikale ‘roots’ in Hawaï muziek, blues en country & western, maar het is niet de bedoeling om juist deze context centraal te stellen. De randen van deze gebieden en muzikale raakvlakken worden opgezocht. Binnen- en buitenlandse musici van verschillende achtergronden komen samen.

Derek Trucks (o.a. Allman Brothers Band) is een begenadigd slide-gitarist, die al vanaf zeer jonge leeftijd met de grootste rock- en blueslegenden op het podium stond. Met zijn band beweegt hij zich soepel tussen genres als blues, soul, jazz en verwerkt hij zelfs Oosterse invloeden. Om een zo gevarieerd mogelijk klankpalet te verkrijgen, zullen de solisten in verschillende combinaties spelen met veel ruimte voor improvisatie, zodat er een echte cross-over kan ontstaan.