Afgelast

Epica + The Old Dead Tree (Fr) + The Legion of Hetheria (Mex) >>> CANCELLED!


Kaarten blijven geldig voor de vervangende show op donderdag 5 januari 2006. Kaarten kunnen ook terug worden gebracht bij de voorverkoop adressen waar ze gekocht zijn.


Simone, de zangeres van Epica is haar stem kwijt. Ze is naar dokter geweest en die heeft vastgesteld dat haar stem is geforceerd o.a. door te weinig slaap, rokerige en stoffige ruimten. Ze moet 2 weken rust en logopedie volgen. Tot die tijd worden alle Epica shows noodgedwongen gecancelled.

Er is een vervangende datum gevonden voor de show met The Old Dead Tree op donderdag 5 januari 2006! Kaarten blijven dus gewoon geldig.

Epica is synoniem voor metal, verweven met klassieke stukken. De rode draad is mezzosopraan Simone Simons. Met de allure van een klassiek geschoolde operazangeres blijft zij het materiaal de baas. Het is de ambitie van Epica om emoties te verpakken in teksten en klanken en die vervolgens op de luisteraar over te brengen. In april van dit jaar verscheen het album 'Consign to Oblivion'. De plaat is gedeeltelijk geïnspireerd door de Mayacultuur en bevat een bombastische mengeling van metal en filmmuziek.

The Old Dead Tree combineert extreme metal, pop en duistere rock. Vooral de bijzondere vocalen, die van de ene stijl in de andere glijden, vallen op. Onlangs bracht Season of Mist de nieuwe cd van The Old Dead Tree uit. De opvolger van 'The Nameless Disease' is getiteld 'The Perpetual Motion'.

The Legion of Hetheria was de support van Epica tijdens hun avontuurlijke Mexicaanse tournee. De zangeres van deze band heeft tijdens die tour op heldhaftige wijze Simone vervangen toen zij geveld werd door een blinde darm ontsteking.