AMBUSH: Surrounded by sound!


Techno meets electro meets hiphop meets funky house. Kom dansen op deze wereldpremière van het MASE geluidssysteem!


DJ's: Ari Daily + EL-P + Caz LIVE: Stefan Robbers (Acid Junkies, Terrace, Eevo Lute Muzique) + John Edwards (Generator 9)


Een nieuwe Effenaar, een nieuw geluid! Je wordt erdoor omsingeld deze avond. Een eclectische mix van live muziek en DJ's in een exclusieve surround sound omgeving. Beleef je dansavond op een geheel nieuwe manier tijdens de wereldprimeur van dit systeem in de Effenaar.

Gedurende deze avond presenteren Muzieklab Brabant en danspionier Stefan Robbers (Acid Junkies, Terrace, Eevo Lute Muzique label) het prototype van Multi Angle Sound Engine, ofwel MASE. Dankzij het geheel nieuwe systeem kunnen dance-artiesten spelen met de ruimtelijke beleving en beweging van geluid. Een aantal DJ’s en muzikanten brengen een combinatie van live muziek en DJ-sets ten gehore, waarbij het dynamische geluidsbeeld vanuit alle hoeken van de zaal komt. De muziekkeuze zal eclectisch, verrassend en vooral dansbaar zijn.

Stefan Robbers en John Edwards (Generator 9) hebben ruim anderhalf uur nieuwe dansmuziek voorbereid die je hier live gaat horen. Dit variëert van experimenteel elektronisch tot industrial tot electro tot techno. Daarnaast zullen DJ’s Ari Daily, Caz en EL-P met een breed ingestelde muziekkeuze via het speciale muzieksysteem de avond vullen. Bereid je voor op onder andere een surround scratch hiphop set en techno uit alle hoeken van de zaal!

MASE is het resultaat van een interactieve samenwerking tussen een artistiek team en een technisch team bestaande uit wetenschappers van de TU Eindhoven en experts uit de film- en theaterwereld. Anderhalf jaar lang werden er interfaces gebouwd en weer afgebroken. In een proefopstelling hebben DJ’s maandenlang geëxperimenteerd met prototypes. Het resultaat: een multi-angle geluidssysteem, aangestuurd door een unieke, actieve interface. Deze biedt dance-artiesten en DJ’s de mogelijkheid live de plaatsing van verschillende geluidsbronnen te manipuleren.

Het publiek krijgt er letterlijk een nieuwe belevingsdimensie bij. Werd geluid tot op heden vanuit één plek naar het publiek toe gezonden, nu is het mogelijk om publiek te ‘omsingelen’ met audio. Benieuwd hoe dat klinkt? Kom het beleven!