MY BABY


MY BABY

Nieuw album, nieuwe show!

Er is nieuw werk van MY BABY! Het vijfde album 'sake sake sake' werd geboren op de vooravond van een wereldwijde crisis. Door de crisis werden de bandleden gedwongen om in hun eigen psyche en persoonlijke motivaties te duiken en te leren hoe we omgaan met nieuwe frustraties en beperkingen. "De pandemie en de gevolgen ervan boden ons de tijd om na te denken over het belang van de verbinding met elkaar en om dat belang opnieuw te evalueren. Het testte onze emotionele kwetsbaarheid als reactie op tijden van crisis en hoe we omgaan met een verlammende onzekerheid, angst, eenzaamheid, verandering en verlies.", aldus de band.

MY BABY begon te werken aan het herschrijven en hervormen van het album om het aan te passen aan de nieuw gevonden richting. Het grootste deel van de pre-productie werd gedaan in MY BABY’s eigen studio samen met Mozes Meijer, die heeft eerder gewerkt aan tracks op het album 'Prehistoric Rhythm' van MY BABY.

Om het album af te maken werkte de band samen met 22Ghosts, een Nederlands producersduo, met hun roots stevig in de Europese muziekscene. Voor het mixen en extra productie kozen ze ervoor om samen te werken met 5 keer Grammy Award winnaar Steve Dub, vooral bekend van zijn producties voor de Chemical Brothers. Maar ook bekend om zijn werk met en voor Daft Punk, Liam Gallagher en The Prodigy, om er maar een paar te noemen.

“De samenwerking met Steve was de logische laatste stap in het proces om het album af te maken. zijn ervaring en kennis van een breed scala aan stijlen en zijn liefde voor cutting edge muziek voelde meteen als een mooie match met wat we met onze nummers wilden bereiken”, aldus Cato.

Dit belooft een onvergetelijke avond te worden!