MaYaN


10th anniversary show


+ Off the Cross


MaYaN

Stevige portie symfonische death metal

Dit is de verplaatste show van 10 oktober 2020, 2 oktober 2021 en 1 oktober 2022. Kaarten voor de originele datum blijven geldig, je hoeft hier niets voor te doen. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

Het is al meer dan 10 jaar geleden dat MaYaN is opgericht, en dat is reden genoeg om groots uit te pakken! De pandemie gooide roet in het eten, maar inmiddels is het tijd voor deze bijzondere tienjarige jubileumshow. MaYaN staat garant voor een stevige portie symfonische death metal. Op donderdag 8 september gooien ze daar nog een schepje bovenop met extra veel muzikaal vuurwerk, bijzondere gasten en onverwacht werk.

MaYaN mag met recht een superband worden genoemd, met (ex)-leden uit onder meer Epica, Stream of Passion, Purest of Pain, ReVamp, Vuur, Orphanage en Karmaflow. De leiding ligt nog altijd strak in handen van Mark Jansen (bekend van Epica en After Forever) en Frank Schiphorst (Symmetry) die hun symfonische kindje logischerwijs liever als een veranderend collectief beschrijven met steeds verrassende nieuwe muzikanten. Deze samenwerking blijkt een recept voor succes; inmiddels heeft MaYaN drie geprezen albums uitgebracht die de band sinds de oprichting in 2010 optredens opleverde op onder meer Graspop Metal Meeting, Zwarte Cross en Dynamo Metalfest. In september komt het collectief naar Eindhoven voor een speciale 10th anniversary show.

Uitgebreid programma

Met een extra lange setlist van ruim twee uur, staat er een goedgevulde avond op de planning. Er wordt een speciale selectie gemaakt van de EP’s en de drie studioalbums Quarterpast (2011), Antagonise (2014) en Dhyana (2018). Daaronder vallen ook nummers die al een hele tijd, of zelfs nog nooit, live zijn gespeeld. Voor echte MaYaN-fans daarom een must-see. Naast een exclusieve setlist, zal er ook een speciale act worden gedaan rondom de live-uitvoering van enkele nummers. Verwacht bijvoorbeeld een vuurwerkshow, intense visuals en meer.

Bijzondere gasten

Een jubileumshow vier je natuurlijk samen en speciaal voor de gelegenheid zijn daarom een aantal oud-bandleden uitgenodigd om opnieuw het podium te delen met de huidige opstelling van MaYaN. Zo neemt medeoprichter van de band Jack Driessen na drie jaar weer plaats achter de toetsen. Driessen ken je onder meer als ex-toetsenist van de band After Forever en als songwriter voor Epica. Ook Rob van der Loo, bekend als (ex)-bassist van bands Epica en Delain, keert deze avond terug op de basgitaar. Meer namen volgen!

Support-act: Off the Cross

Aan de geoliede Belgische machine Off the Cross de eer om de avond te voorzien van een vlammende start. De band vat metal, hardcore, stoner en zelfs pop (!) samen in een explosie van energie. Aan de ene kant beangstigend, aan de andere kant kun je jezelf niet beheersen om mee te zingen met de pakkende refreinen. Op hun tweede album Enjoy It While It Lasts (2021) slaat Off the Cross een nieuwe weg in met een sound die kleurrijker en moderner is dan voorheen. Met jong bloed en een dorst voor energie is de band klaar voor een nieuw hoofdstuk. Wij kunnen niet wachten!