Iconic Albums - Urban Dance Squad


Mental Floss For The Globe


Iconic Albums - Urban Dance Squad

Het legendarische debuutalbum van Urban Dance Squad uitgelicht

In de Iconic Albums-reeks worden een aantal van de meest beroemde albums van de Nederlandse muziekgeschiedenis in de schijnwerpers gezet. Op zondag 22 mei is het de beurt aan Mental Floss For The Globe van Urban Dance Squad. Het debuutalbum uit 1989 werd een hit en was zijn tijd ver vooruit met cross-overs tussen rap, rock, ska en funk zoals we die later van Rage Against de Machine kennen. De bandleden behaalden wereldwijde erkenning - en mochten niemand minder dan Red Hot Chili Peppers en Metallica tot hun fanbase rekenen.

Deze avond keren we terug naar eind jaren ’80 en begin jaren ’90 met een aantal getuigen van het eerste uur. DJ DNA doet op het podium zijn verhaal, aangevuld door unieke beelden uit het verleden en video-interviews met onder meer bassist Silvano Matadin en producer Jean Marie Aerts. Aan muziek ontbreekt het uiteraard niet, want DJ DNA sluit af met een eerbetoon aan de muzikale erfenis van Urban Dance Squad in een live dj set.

Deze avond is onderdeel van de Iconic Albums-reeks. Op donderdag 13 oktober wordt het legendarische Nederpop album Moontan van Golden Earring uitgelicht.