YOB


+ Midnight + Night Demon + Spirit Adrift


YOB

Klinken als een stel op hol geslaagde bulldozers, maar dan wel met gevoel; dat is YOB in het kort. De Amerikaanse band bracht met ‘Clearing The Path To Ascend’ al een brok in de keel bij menig metalhead, maar ‘Our Raw Heart’ uit 2018 ging daar nog eens kneiterhard overheen. Zanger Mike Scheidt moest een aantal persoonlijke demonen van zich afspelen en doet dat op een verwoestend mooie manier. Maar ook live brengen ze menig metalfan in vervoering. Zo speelden ze al Roadburn en Soulcrusher aan gort. En nu is Eindhoven eindelijk aan de beurt.

Onder de naam Midnight verovert Athenar sinds 2002 de underground punk en metal scene. Deze one-man band staat bekend om een meedogenloze mix van speed metal, black metal en punk rock. Na talloze demo’s, splits en EP’s, kwam vorige maand het vijfde album Let There Be Witchery uit – en die is weer net zo luid en smerig als je gewend bent.

De leden van Night Demon brengen als verdedigers van de nacht hun krachtige shows en heavy metal sound naar metal fans over de hele wereld. De band staat bekend om hun innovatieve elementen wat betreft licht, visuele effecten én de in zwart gewade mascotte Rocky, waarmee ze zichzelf op de kaart zetten als een must-see live-act.

Spirit Adrift
uit Arizona speelt naar eigen zeggen een mix van doom en heavy metal. Deze oudgedienden weten hoe ze een podium in vuur en vlam moeten zetten. Al in 2015 begon Nate Garett de band die later uitgroeide naar een volledige touringband. Gelukkig komen ze met z'n allen. Get ready!

Tijdschema:
18:30 uur: Deuren open
19:00 uur - 19:30 uur: Show Night Demon
19:50 uur - 20:20 uur: Show Spirit Adrift
20:40 uur - 21:20 uur: Show Midnight
21:50 uur - 23:10 uur: Show YOB
(tijden onder voorbehoud)