Hit The City 2021: Hang Youth / Boolin / Joya Mooi / + many more


Hit The City 2021: Hang Youth / Boolin / Joya Mooi / + many more

Nieuw en gratis muziekfestival op acht locaties in Eindhoven!

Effenaar viert zijn 50e verjaardag en trakteert Eindhoven op een nieuw festival! Maar liefst drie dagen lang staat op Hit The City het ontdekken van nieuwe muziek centraal. Vooral indie-liefhebbers en fans van hiphop, pop, garage en singer-songwriters kunnen van 15 tot en met 17 oktober hun hart ophalen, en verder natuurlijk iedereen die zich graag laat verrassen! Hit The City vindt plaats op acht locaties in de stad, er spelen ruim 50 acts en niet onbelangrijk: de toegang is gratis!

Locaties:
Altstadt / Café Wilhelmina / De Rozenknop / Dynamo / Effenaar / Fifth / Subbar / Stroomhuis

Data & Tijden:
Vrijdag 15 oktober - 17:00 - 23:45
Zaterdag 16 oktober - 18:30- 23:45
Zondag 17 oktober - 19:00 - 23:45

50 Jaar Effenaar

Hit The City wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Effenaar en Friendly Fire. Het festival is een special in het kader van '50 jaar Effenaar' en is daarom geheel gratis te bezoeken.

Line-up & Timetable
Op smartphone app TimeSquare vind je een overzicht van alle artiesten en een up-to-date tijdschema van Hit The City 2021. Zoek op locatie, artiest of dag: easy peasy!

Zaterdag 16 oktober

 • Altstadt
  Veras / WIES / Don Melody Club
 • Dynamo
  Rites / Hang Youth
 • Effenaar
  Lena Hessels / Global Charming / Personal Trainer / Pip Blom
 • Fifth
  Bnnyhunna / Joya Mooi / Commander Spoon
 • Rozenknop
  Philippine / Arno Loriaux
 • Stroomhuis - Hit The City x Boolin
  BBS / Bokoedro / FFlean / Jong Louis & Spacekees / Nelcon
 • Wilhelmina
  Prestcold Molly / Magnetic Spacemen

Arno Loriaux

Beïnvloed door “oude mannen als Johnny Cash en Neil Young” speelde de Haagse zanger, dichter en songwriter Arno Loriaux o.a. op Crossing Border en mocht hij eerder de complete tour van Michael Prins supporten. Hit The City geeft maar al te graag het podium aan deze muzikale duizendpoot!

16.10.2021 - Locatie: De Rozenknop

Commander Spoon

Wanneer je denkt aan New Way Jazz, dan denk je aan Commander Spoon. Bekend om hun energieke sound, sloopt het Brusselse kwartet muren tussen jazz, hiphop, rock en electronica. Het is strak, furieus en inspirerend doordat het breekt met tradities. Commander Spoon is daarom het type jazzgroep dat mensen aanspreekt die normaal niet om jazz geven.

16.10.2021 - Locatie: Fifth

Global Charming

Dwarse indie a la Parquet Courts, B Boys en Bodega. Na eerste single 'Soft Fruit’ werd de band Amsterdamse indie rockband uitgenodigd voor The Sessions. Helaas ging deze niet door, maar dat wordt dubbel en dwars goedgemaakt op Hit The City.

16.10-2021 - Locatie: Effenaar

Hang Youth

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan en als na Hit The City het kapitalisme nog stééds niet gevallen is, is Hang Youth genoodzaakt om nóg meer muziek te maken.

16.10.2021 - Locatie: Dynamo

Magnetic Spacemen

Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit.

16.10.2021 - Locatie: Wilhelmina

Personal Trainer

Personal Trainer is een rockcollectief rond singer-songwriter Willem Smit. Het collectief balanceert tussen een spontane en leuke interactie tussen muzikanten; zonder al te veel gerepeteer worden zij samen op een podium gegooid. Samen spelen ze goed gecomponeerde catchy en luidruchtige popsongs met een rock-attitude!

16.10.2021 - Locatie: Effenaar

Pip Blom

Als 16-jarige begonnen als DYI singersongwriter, treedt Pip Blom inmiddels op met voltallige band. In de onlangs verschenen video van single ‘Keep It Together’, liet Pip zich inspireren door de welbekende workout programma’s voor senioren; erg amusant en een dikke aanrader, zo ook het aanstaande optreden in Eindhoven.

16.10-2021 - Locatie: Effenaar

Prestcold Molly

Prestcold Molly, een alternatief rockkwartet met de heerlijke schuurstem van Seb Dokman (Paceshifters) aan het front. Beukende 90's songs worden afgewisseld met dromerige, dynamische intermezzo's. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid en een vol adrenaline gepompte live-ervaring. 

16.10.2021 - Locatie: Wilhelmina

Véras

Reeds bekend als clipregisseur en Youtuber, debuteerde Véras Fawa vorig jaar met zijn eigen EP: Destructie, waarop hij open en goudeerlijk twee verbroken relaties bezingt. Helaas kwam de wereld vlak hierna stil te liggen, maar nu kunnen we de destructie dan eindelijk live aanschouwen!

16.10.2021 - Locatie: Altstadt

WIES

De indie-popband WIES begon als één grote try-out, maar mondde in 2018 uit in het winnen van de Amsterdamse Popprijs en diverse 3FM-bekroningen. Dit jaar brachten ze reeds ‘Barman’ en ‘Meisje’ uit en het succesvolle drietal kan niet wachten het podium weer te beklimmen.

16.10.2021 - Locatie: Altstadt

Let op! CoronaCheck

Voor dit festival is een coronatoegangsbewijs nodig in de CoronaCheck app. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.