Heathen Crusade: Primordial + Naglfar + Rome


Heathen Crusade: Primordial + Naglfar + Rome

Heidense kruistocht onder leiding van het Ierse Primordial

Primordial begint in april 2022 aan een volgende, opnieuw geplande derde etappe van de "Heathen Crusade" tour door Europa. Gelukkig hadden de Ieren nog een plekje vrij voor een stop in Eindhoven. 
Deze kruistocht trekken ze op met de Zweedse Metal legendes Naglfar, en het Luxemburgse ROME.

Deze Ieren van Primordial weten altijd op pakkende wijze de melancholische ziel van het groene eiland in hun heidense metalhymnes te leggen zonder daarbij hun toevlucht te moeten nemen tot fluitjes en doedelzakken. Bij Primordial domineert de repetitieve riff en hoe hypnotischer, hoe liever. Met een eigenzinnige mix van blackmetal, progressive en folkmetal voeren ze deze heidense kruistocht aan.

Naglfar is niet enkel het schip dat volgens de Vikingmythen helemaal opgetrokken was uit de vinger- en teennagels van de doden, maar tevens een briljant blackened death combo. Deze Zweedse formatie heeft een feilloze gevoel voor pakkende riffs, meeslepende melodieën en virtuoos flitsende solo’s.

Opener van deze tocht is ROME; het darkfolk geesteskind van Jerome Reuter. Op zijn albums wordt hij eerder bijgestaan door klinkende namen als o.a Alan Averill van Primordial en Nergal van Behemoth. Dat zegt wel iets over hoe de hedendaagse minstreel wordt gewaardeerd in de scene.

Primordial - To Hell or the Hangman (OFFICIAL VIDEO)
NAGLFAR - The Perpetual Horrors (OFFICIAL VIDEO)
ROME – Panzerschokolade (Official Video)