Heathen Crusade: Primordial + Swallow the Sun + Rome


Heathen Crusade: Primordial + Swallow the Sun + Rome

Heidense kruistocht onder leiding van het Ierse Primordial

Primordial begint in april 2022 aan een volgende, opnieuw geplande derde etappe van de "Heathen Crusade" tour door Europa. Gelukkig hadden de Ieren nog een plekje vrij voor een stop in Eindhoven. 
Deze kruistocht trekken ze op met Swallow the Sun, en het Luxemburgse ROME.

Tijdschema:
18:15 Deuren open
19:00 Rome
20:00 Swallow the Sun
21:45 Primordial

Deze Ieren van Primordial weten altijd op pakkende wijze de melancholische ziel van het groene eiland in hun heidense metalhymnes te leggen zonder daarbij hun toevlucht te moeten nemen tot fluitjes en doedelzakken. Bij Primordial domineert de repetitieve riff en hoe hypnotischer, hoe liever. Met een eigenzinnige mix van blackmetal, progressive en folkmetal voeren ze deze heidense kruistocht aan.

Swallow the Sun behoeft weinig introductie in de wereld van melodie en sfeer in de donkere regionen van metal. Deze Finse band is in 2000 opgericht door Juha Raivio en speelt voornamelijk death-doom.

Opener van deze tocht is ROME; het darkfolk geesteskind van Jerome Reuter. Op zijn albums wordt hij eerder bijgestaan door klinkende namen als o.a Alan Averill van Primordial en Nergal van Behemoth. Dat zegt wel iets over hoe de hedendaagse minstreel wordt gewaardeerd in de scene.

Primordial - To Hell or the Hangman (OFFICIAL VIDEO)
ROME – Panzerschokolade (Official Video)