Malford Milligan & The Southern Aces


Malford Milligan & The Southern Aces

Rauwe blues uit Austin met Eindhovense roots en Johan Dersken approved.

Dit is de verplaatste show van 10 april 2020 en 18 oktober 2020. Kaarten voor de originele datum blijven geldig. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

De iconische soul & blueszanger uit Austin, die qua sound vergeleken wordt met grootheden als Otis Redding, Al Green en James Carr, werd bekend als frontman van Storyville. De Eindhovense zanger/producer Jack Hustinx (bekend van o.a. de Shiner Twins), die veel in Austin te vinden is, zag Storyville live spelen en raakte bevriend met Milligan. De vriendschap resulteerde in het album ‘Sweet Cherry Soul’ (2002) van The Malford Milligan Band dat geproduceerd werd door Hustinx.

Na een samenwerking op Hustinx’s album ‘Over Yonder’ besloten de twee in 2017 om een nieuw album op te gaan nemen ter ere van hun overleden vriend Stephen Bruton. Het album ‘Life Will Humble You’, dat in 2018 op het Royal Family Records van J.W. Roy werd uitgebracht, wordt alom geprezen en is in de Euro Americana Charts zelfs uitgeroepen tot album van het jaar. Met hun ‘Soulful Americana’ verkochten Malford Milligan & The Southern Aces in no-time De Rozenknop (Eindhoven) driemaal opeenvolgend uit.

Als groot liefhebber benaderde Johan Derksen de band om onderdeel te zijn van zijn ‘The Sound Of The Blues & Americana’ theatertour wat er toe geleid heeft dat Malford dit gehele jaar in Nederland verblijft. De soulzanger woont dus in zijn favoriete stad; Eindhoven. Hoog tijd voor een mooie blues avond met Malford Milligan & The Southern Aces in de Effenaar.

Malford Milligan & The Southern Aces - Feel Like Going Home (featuring JW Roy)