Come As You Are 2021: o.a. Dog Eat Dog + Millionaire + Magnapop


Come As You Are 2021: o.a. Dog Eat Dog + Millionaire + Magnapop

Het beste van drie decennia gitaarmuziek

Dit is de verplaatste editie van 28 november 2020. Reeds gekochte kaarten voor de originele datum blijven geldig. Je hoeft hier niets voor te doen. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Kijk dan op www.effenaar.nl/tickets voor meer info.

Tijdens Come As You Are staat drie decennia aan gitaarmuziek centraal; van de grunge uit begin jaren negentig en dansbare Britpop tot energieke punk en powerpop van nu. Het festival geeft zowel bands een podium die door de jaren heen een grote rol gespeeld hebben in deze gitaargolf, tot aan de nieuwe helden die zich laten inspireren door 30 jaar gitaarmuziek.

Line-up:
* Dog Eat Dog
* Millionaire
* Magnapop
* Sons
* La Grunge
* Cords by Simone
* D Deadly
* Mayleaf

Life of Agony + Soul Asylum !CANCELLED!

Helaas hebben Life Of Agony en Soul Asylum besloten om hun tour dit najaar te annuleren, en hiermee dus ook hun show op Come As You Are. Damn! Maar... 'We Fight For Our Right To Party' en dus gaat Come As You Are 2021 door!! We hebben zojuist nog contact gehad met Dog Eat Dog en die meldden ons expliciet dat ze WEL komen. Alle kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

Dog Eat Dog:

Wie kent ze niet, de knallers van Dog Eat Dog: ’No Fronts’, ‘Who’s the King’ en ‘Rocky’?! Ook het debuut- aka doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uit 1994 is nog altijd legendarisch, met die kenmerkende mix van punkrock, hiphop en metal. Dog Eat Dog houdt van Nederland en ook Eindhoven heeft al een paar keer bezoek gehad van de band, niet te vergeten die keer op Dynamo Open Air (1995), waarbij ze samen met het publiek een lichte aardbeving veroorzaakten. Dat wordt een portie feest op 27 november tijdens Come As You Are. En reken maar dat de saxofoon ook meekomt naar de Effenaar!

Millionaire

De avonturen van de verschillende leden van Millionaire lezen als schelmenromans. Zo gaan de geruchten dat Tim Vanhamel heeft bedankt voor een plekje in Queens of the Stone Age. Daarna zat hij wel met Josh Homme een tijd in Eagles Of Death Metal. En Aldo Struyf heeft op zijn beurt weer met Mark Lanegan gespeeld. Maar natuurlijk kennen we Millionaire ook van de soundtrack van de echte schelmenroman ‘Ex Drummer’ en de dansbare hit ‘Champagne.’ En dan kwamen ze in 2017 ook nog eens doodleuk op 1 binnen in de Belgische album top 200 met hun laatste plaat ‘Sciencing’.

Magnapop

Zo’n goeie muziek maken dat zowel Michael Stipe (de zanger van R.E.M.) en Bob Mould (Hüsker Dü en Sugar) zich opwerpen als producent van je platen: Magnapop deed het. En wij snappen dat ook wel, want de powerpop vermengt met punk en grunge is nog steeds tintelfris. Je hoort wel waar nieuwerwetse bands als Snail Mail, The Beths en Alvvays hun mosterd halen. De band is in de originele line-up, die hits als ‘Slowly, Slowly’ en ‘Lay It Down’ schreef, weer bij elkaar.

SONS

Deze vier gasten uit het Belgische Melsele smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band SONS als resultaat. Scheurende garagepunk, niet voor mietjes!


LA GRUNGE - Ode to nineties rockchicks

De naam zegt het al: in dit project brengen gerenomeerde muzikanten een ode aan de frontvrouwen van de nineties. De grunge en rockzangeressen, om precies te zijn. De band, met uitsluitend vrouwelijke muzikanten, speelt niet alleen de hits uit de nineties maar ook obscuurder werk. Van Skunk Anansie, Alanis Morisette, K's Choice tot HOLE, Breeders, L7 en Babes in Toyland. Rock 'n roll female style!

MAYLEAF

Allememaggies wat een heerlijke sound heeft deze band. De gestapelde lagen fuzz, de onderkoelde vocalen, de Weezer-achtige solo’s. Wat wil een mens met een grote honger naar de jaren 90 nog meer? 

Dog Eat Dog Who's the King?
Millionaire - Champagne
Magnapop - Lay It Down Video