Verplaatst

Come As You Are 2020: met o.a. Soul Asylum + Millionaire


Come As You Are 2020: met o.a. Soul Asylum + Millionaire

Helaas laten de ontwikkelingen rond het Covid 19-virus ons niet toe om Come As You Are in november van dit jaar voort te zetten. We verplaatsen deze editie naar zaterdag 27 november 2021. Gelukkig kunnen we nu al wel melden dat Soul Asylum, Magnapop en Millionaire mee gaan naar de editie in 2021.

Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Binnenkort krijg je een mail van onze ticketpartner Ticketmaster waarin je de keus krijgt om de waarde van je oorspronkelijke ticketprijs (inclusief servicekosten) om te zetten naar een voucher. Deze voucher kun je gebruiken bij de aanschaf van tickets voor andere programma’s in de Effenaar. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag automatisch naar je overgemaakt.

Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren of je geld terug te vragen. Voor meer vragen omtrent deze regeling kun je hier terecht: https://www.effenaar.nl/faq-voucherregeling-coronavirus

Voor de actuele stand van zaken omtrent het coronavirus en wat dat betekent voor je bezoek aan de Effenaar vind je op https://www.effenaar.nl/nieuws/1876/coronavirus-wat-betekent-dat-voor-mijn-bezoek-aan-de-effenaar. Deze pagina zullen wij updaten zodra er meer bekend is.

Soul Asylum

De headliner dit jaar is de Amerikaanse rockband Soul Asylum, bekend van de met een Grammy bekroonde megahit 'Runaway Train'. Het is de eerste keer in zeer lange tijd dat de band weer naar Europa komt. De groep onder leiding van David Pirner komt in april met het langverwachte studioalbum 'Hurry Up and Wait'. Dit nieuwe werk zal, net als natuurlijk de klassieke hits, ongetwijfeld gespeeld worden op deze exclusieve Nederlandse show.

Mina Caputo
Mina Caputo is natuurlijk vooral bekend als zangeres van nineties hardcore-grootheden Life Of Agony. In 2000 bracht zij ook haar eerste solo-cd ‘Died Laughing’ uit, op Spotify nog te vinden onder haar oude naam Keith Caputo. Die plaat bestaat dit jaar twintig jaar, dus reden voor een feestje. En laten we die nu precies tijdens Come As You Are plannen. Ze speelt niet alleen ‘Died Laughing’ integraal, maar zal ook andere nummers uit haar solocarrière spelen, een aantal van haar favoriete covers en wellicht ook een aantal Life of Agony krakers.

Millionaire

De avonturen van de verschillende leden van Millionaire lezen als schelmenromans. Zo gaan de geruchten dat Tim Vanhamel heeft bedankt voor een plekje in Queens of the Stone Age. Daarna zat hij wel met Josh Homme een tijd in Eagles Of Death Metal. En Aldo Struyf heeft op zijn beurt weer met Mark Lanegan gespeeld. Maar natuurlijk kennen we Millionaire ook van de soundtrack van de echte schelmenroman ‘Ex Drummer’ en de dansbare hit ‘Champagne.’ En dan kwamen ze in 2017 ook nog eens doodleuk op 1 binnen in de Belgische album top 200 met hun laatste plaat ‘Sciencing’.

Teenage Fanclub (cancelled)

Helaas hebben deze Schotten hun tourplannen moeten wijzigen door het COVID19 virus, en daardoor ook hun show op CAYA moeten cancellen. Gelukkig komen ze voor een eigen show naar Eindhoven op zaterdag 8 mei 2021.

Magnapop

Zo’n goeie muziek maken dat zowel Michael Stipe (de zanger van R.E.M.) en Bob Mould (Hüsker Dü en Sugar) zich opwerpen als producent van je platen: Magnapop deed het. En wij snappen dat ook wel, want de powerpop vermengt met punk en grunge is nog steeds tintelfris. Je hoort wel waar nieuwerwetse bands als Snail Mail, The Beths en Alvvays hun mosterd halen. De band is in de originele line-up, die hits als ‘Slowly, Slowly’ en ‘Lay It Down’ schreef, weer bij elkaar.

Soul Asylum - Runaway Train (Official Video)
Soul Asylum - Somebody To Shove [live @ MTV Spring Break '93]
Millionaire - Champagne
Teenage Fanclub - The Concept
Magnapop - Lay It Down Video