Tickets

Op deze website kun je 24 uur per dag tickets kopen. Bij al onze shows staat een directe ticketlink, behalve wanneer de voorverkoop nog niet is gestart. 

Op deze website staat bij iedere show vermeld wanneer de voorverkoop start en wat de officiële prijs is van het ticket (inclusief de servicekosten van Ticketmaster Nederland).

We verkopen ook kaarten aan de Effenaar kassa, deze is dagelijks geopend van 13.00 tot 18.00 uur (behalve op zondagen wanneer er geen show is). Op programma avonden is de kassa ook na 18.00 uur geopend. 

Onze ticketpartner is Ticketmaster Nederland. Zij verkopen ook tickets voor Effenaar shows via hun eigen website. Ook kun je via hen telefonisch reserveren 0900 300 1250 (60 cpm en 3,35 servicekosten. Alleen vanuit Nederland). Met een buitenlands nummer bel je: 0031 (0)88 123 24 25. Zie de website van Ticketmaster voor meer info. 

Voor mensen met een gekocht ticket is Ticketmaster te bereiken via het servicenummer 0900-3001255.

Wanneer een show verplaatst of afgelast wordt, kun je je kaarten retourneren bij de kassa van de Effenaar, of via de klantenservice van Ticketmaster. Hier vind je alle informatie.

Je kunt de E-tickets uitprinten en meenemen, maar het ticket kan ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon.


Een overzicht van de servicekosten in de voorverkoop (online bij Ticketmaster en aan de balie bij de Effenaar):

In verkoop na 1-2-2020

Tickets tot en met € 10,-                              € 1,50
Tickets vanaf € 10,01 tot en met € 15,-     € 2,00
Tickets vanaf € 15,01 tot en met € 20,-     € 2,50
Tickets vanaf € 20,01 tot en met € 30,-     € 3,50
Tickets vanaf € 30,01 tot en met € 40,-     € 4,50
Tickets vanaf € 40,01                                   € 5,00
Telefoon verkoop (via Ticketmaster):        € 5,00

In verkoop voor 1-2-2020
Tickets tot en met € 12,-                            € 1,50
Tickets vanaf € 12,- tot en met € 25,-      € 2,50
Tickets vanaf € 25,-                                     € 3,00
Telefoon verkoop (via Ticketmaster):      € 4,75 


Deze servicekosten gelden niet aan de kassa op de dag/avond van het concert zelf.

In deze servicekosten zitten onder andere de kosten van de datacommunicatie, administratiekosten, de kosten van de banktransactie en de iDealkosten. Helaas moeten we deze servicekosten los berekenen. Deze proberen we wel zo laag mogelijk te houden.
Afhankelijk van je betaalmethode kunnen er betalingskosten van toepassing zijn. Deze kosten zijn per bestelling en afhankelijk van de gekozen betaalmethode (iDeal en verschillende credit- en debit cards gratis, 4,5% voor Klarna).
In sommige gevallen (bij zaalhuur of externe organisatoren) kunnen deze service- en betaalkosten verschillen.


Toegankelijkheid

De Effenaar heeft bij bepaalde shows in de grote zaal een rolstoelplatform. Hiervoor verkopen we een beperkt aantal (4) tickets. Deze tickets kosten niets extra's. Een eventuele begeleider dient wel een regulier ticket te kopen. Wanneer de rolstoeltickets zijn uitverkocht, ben je nog steeds welkom in de Effenaar, maar is er wellicht geen plek meer op het platform. Wees daarom snel met het kopen van een rolstoelticket. In de kleine zaal hebben we door plaatsgebrek helaas geen rolstoelplatform. Je bent natuurlijk dan ook nog altijd welkom. Neem contact op met de Effenaar over de toegankelijkheid van de kleine zaal. 
Ook voor andere vragen over de toegankelijkheid van de Effenaar met een beperking kun je contact opnemen. Stuur een mail naar info@effenaar.nl of bel onder kantooruren naar 040-2448861.


Effenaar Gift Card

Wil je een uniek cadeau geven, maar weet je niet van welke muziek de jarige, jubilaris, geliefde of wat dan ook houdt? Geen probleem meer met de Effenaar Gift Card. Je kan ze online bestellen bij Ticketmaster als een digitale Gift Card en als fysieke Gift Card. Deze Gift Cards zijn online te verzilveren bij Ticketmaster.

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enige doel het maken van winst. Als bezoeker betaal je via deze sites – vaak onbewust – veel meer voor een kaartje dan de oorspronkelijke prijs. Deze kaarten geven daarnaast ook geen garantie op toegang tot het evenement.

Het doorverkopen creëert onnodig schaarste omdat er weinig kaarten overblijven die te koop zijn voor het oorspronkelijke bedrag. Het doorverkopen van tickets gebeurt zonder toestemming van de artiest en organisator en deze zogenaamde secundairy ticketing start vaak al voordat de officiële verkoop start en komt zeker niet alleen voor bij uitverkochte shows.

Dus zorg dat je weet waar je je kaartje wél moet kopen, zodat je nooit teveel betaalt én zeker weet dat je toegang hebt tot het evenement waar je naartoe wilt.

Effenaar steunt de publiekscampagne Weet Waar Je Koopt, meer info over zowel officiële als niet-officiële online verkooppunten vind je op www.weetwaarjekoopt.nl.