Tickets

RETOURBELEID BIJ AFGELASTINGEN/VERPLAATSINGEN DOOR CORONACRISIS:

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De Effenaar ziet zich hierdoor genoodzaakt om een aantal evenementen af te lassen of te verplaatsen die niet aan deze reglementen voldoen.

Concerten die in die periode gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van concerten, festivals of evenementen blijven tickets geldig voor de nieuwe datum.

Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan kan de houder van het ticket kiezen voor een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Deze voucher kun je gebruiken bij de aanschaf van tickets voor andere programma’s in de Effenaar. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag automatisch naar je overgemaakt. Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren of je geld terug te vragen

Mensen met een ticket voor een verplaatste of afgelaste show krijgen zo snel mogelijk een mail van Ticketmaster met de verschillende mogelijkheden. Meer informatie over deze regeling en de campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’ lees je hier en op www.bewaarjeticket.nl. Ook hebben we een lijst met de meest voorkomende vragen rond de voucherregeling opgesteld.

Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. We proberen om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zodat we straks allemaal weer van live muziek kunnen genieten zoals we dat gewend zijn. We hopen op je begrip en vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden. Deze pagina blijven wij updaten zodra er meer bekend is.


Ik wil tickets kopen

Tickets zijn eenvoudig online te koop via onze website of via Ticketmaster.nl

Daarnaast zijn er doorgaans fysieke tickets te koop aan de Effenaar kassa. Deze is helaas door de coronacrisis op dit moment gesloten. 

Ook kun je via Ticketmaster telefonisch reserveren 0900 300 1250 (60 cpm en 3,35 servicekosten. Alleen vanuit Nederland). Met een buitenlands nummer bel je: 0031 (0)88 123 24 25. Zie de website van Ticketmaster voor meer info. 


Show afgelast of verplaatst?

Voor events die niet verplaatst zijn vanwege de coronacrisis (zie statement hierboven) geldt nog steeds het volgende:

Als je online kaarten hebt gekocht kun je een bericht sturen naar de online klantenservice van Ticketmaster voor restitutie van de ticketprijs. (TicketFast)kaarten kunnen op dit moment helaas niet worden teruggebracht bij de Effenaar kassa.


E-tickets

Je kunt de E-tickets uitprinten en meenemen. Het ticket kan ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon, zet hiervoor de helderheid van je beeldscherm op maximale felheid en zoom in op de barcode. Dat zorgt voor een snellere doorstroming aan de deur.  


Effenaar Gift Card 

Wil je een uniek cadeau geven, maar weet je niet van welke muziek de jarige, jubilaris, geliefde of wat dan ook houdt? Geen probleem meer met de Effenaar Gift Card. 

Online Via ticketmaster.nl kun je betalen via een Ticketmaster giftcard. Dit is de enige cadeaubon waarmee je online een ticket kunt aanschaffen. Je kan ze online bestellen bij Ticketmaster als een digitale Gift Card en als fysieke Gift Card. Deze Gift Cards zijn online te verzilveren bij Ticketmaster.


Een overzicht van de servicekosten in de voorverkoop (online bij Ticketmaster en aan de balie bij de Effenaar):

In verkoop na 1-2-2020

Tickets tot en met € 10,-                                € 1,50
Tickets vanaf € 10,01 tot en met € 15,-       € 2,00
Tickets vanaf € 15,01 tot en met € 20,-       € 2,50
Tickets vanaf € 20,01 tot en met € 30,-       € 3,50
Tickets vanaf € 30,01 tot en met € 40,-       € 4,50
Tickets vanaf € 40,01                                      € 5,00
Telefoon verkoop (via Ticketmaster):          € 5,00

In verkoop voor 1-2-2020
Tickets tot en met € 12,-                               € 1,50
Tickets vanaf € 12,- tot en met € 25,-         € 2,50
Tickets vanaf € 25,-                                        € 3,00
Telefoon verkoop (via Ticketmaster):         € 4,75 

Deze servicekosten gelden niet aan de kassa op de dag/avond van het concert zelf.

In deze servicekosten zitten onder andere de kosten van de datacommunicatie, administratiekosten, de kosten van de banktransactie en de iDealkosten. Helaas moeten we deze servicekosten los berekenen. Deze proberen we wel zo laag mogelijk te houden.
Afhankelijk van je betaalmethode kunnen er betalingskosten van toepassing zijn. Deze kosten zijn per bestelling en afhankelijk van de gekozen betaalmethode (iDeal en verschillende credit- en debit cards gratis, 4,5% voor Klarna).
In sommige gevallen (bij zaalhuur of externe organisatoren) kunnen deze service- en betaalkosten verschillen.


Toegankelijkheid

De Effenaar heeft bij bepaalde shows in de grote zaal een rolstoelplatform. Hiervoor verkopen we een beperkt aantal (4) tickets. Deze tickets kosten niets extra's. Een eventuele begeleider dient wel een regulier ticket te kopen. Wanneer de rolstoeltickets zijn uitverkocht, ben je nog steeds welkom in de Effenaar, maar is er wellicht geen plek meer op het platform. Wees daarom snel met het kopen van een rolstoelticket. In de kleine zaal hebben we door plaatsgebrek helaas geen rolstoelplatform. Je bent natuurlijk dan ook nog altijd welkom. Neem contact op met de Effenaar over de toegankelijkheid van de kleine zaal. 
Ook voor andere vragen over de toegankelijkheid van de Effenaar met een beperking kun je contact opnemen. Stuur een mail naar info@effenaar.nl of bel onder kantooruren naar 040-2448861.

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enige doel het maken van winst. Als bezoeker betaal je via deze sites – vaak onbewust – veel meer voor een kaartje dan de oorspronkelijke prijs. Deze kaarten geven daarnaast ook geen garantie op toegang tot het evenement.

Het doorverkopen creëert onnodig schaarste omdat er weinig kaarten overblijven die te koop zijn voor het oorspronkelijke bedrag. Het doorverkopen van tickets gebeurt zonder toestemming van de artiest en organisator en deze zogenaamde secundairy ticketing start vaak al voordat de officiële verkoop start en komt zeker niet alleen voor bij uitverkochte shows.

Dus zorg dat je weet waar je je kaartje wél moet kopen, zodat je nooit teveel betaalt én zeker weet dat je toegang hebt tot het evenement waar je naartoe wilt.

Effenaar steunt de publiekscampagne Weet Waar Je Koopt, meer info over zowel officiële als niet-officiële online verkooppunten vind je op www.weetwaarjekoopt.nl.