De Effenaar kleurt rood


Het is vijf voor twaalf in de cultuursector. Vrijwel alle concerten, festivals en evenementen zijn afgelast of verplaatst. Dit merken niet alleen wij, medewerkers van de Effenaar, maar ook alle oproepkrachten, freelancers en leveranciers. Veel mensen binnen onze sector zijn al hun baan hebben verloren en in de toekomst zullen meer mensen zich bij die groep voegen. De steun die op dit moment gegeven wordt vanuit het kabinet is niet voldoende om deze sector overeind te houden. Daarom werd het tijd voor een signaal. 

Op dinsdagavond 11 augustus lieten we zien dat het water ons aan de lippen staat door ons te voegen bij de actie Red Alert. Theaters, concertzalen, popzalen, toeleveranciers maar ook gemeentehuizen, provinciehuizen en andere overheidsgebouwen door het hele land lichtten vuurrood op om aandacht te vragen voor de evenementenbranche. 

Naast de Effenaar kleurden onder andere Paradiso, Tivoli, Muziekgebouw Eindhoven, het Stadhuis in Eindhoven, W2 Poppodium, Het Parktheater, De Pul, Het Klokgebouw en nog honderden andere gebouwen rood. Kijk hier voor meer informatie over de actie.