Service

Openbaar vervoer

De Effenaar is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de trein of bus komt, neem je bij aankomst op station Eindhoven de uitgang 'centrum'. Eenmaal buiten sla je linksaf en na ongeveer 150 meter zie je, aan de overzijde van de straat, de Effenaar liggen.

Fiets
Ben je van plan om met de fiets naar de Effenaar te komen? Direct bij de ingang van de Effenaar bevindt zich een gratis fietsenstalling waar je je fiets kunt stallen.

Auto

Kom je met de auto? Dan kun je vanuit alle richtingen het beste de bordjes 'centrum' / 'station' volgen tot aan Centraal Station Eindhoven. Vanaf daar zie je de Effenaar na ongeveer 150 meter aan de overzijde van de straat. Let op: voer in je TomTom niet de Dommelstraat in als adres, maar de Stationsweg, dan kom je aan de juiste zijde (parkeerplaats) uit.


Effenaar is cashless 

De Effenaar is volledig cashless. Houd hier dus rekening mee. Er kan enkel nog met pin of contactloos betaald worden voor drankjes, garderobe etc.


Garderobe | Lockers

Je kunt bij ons veilig je bagage opbergen. In de foyer van beide zalen staan lockers. We adviseren je om jouw locker vooraf online te reserveren, om wachtrijen in de foyer te voorkomen. Je kunt ook middels een handige QR-code bij ons op locatie een locker huren. Maar let op: je moet hiervoor eerst online een persoonlijk account aanmaken.

Hoe werkt het?
Reserveer hier jouw locker online, of scan de QR-code in de Effenaar:

  • In de foyer van de Effenaar ga je naar jouw gereserveerde locker-nummer;
  • Typ de ontvangen pincode in;
  • Open de locker;
  • Je kunt de locker tussentijds met dezelfde pincode onbeperkt openen.

De afmetingen van onze small lockers zijn 220 (h) x 280 (b) x 500 (d) (ongeveer twee jassen en een kleine tas). De afmetingen van onze large lockers zijn: 360 (h) x 280 (b) x 500 (d) (ongeveer twee jassen, een rugzak of helm). Kom licht bepakt naar de Effenaar, er is namelijk geen plek voor grote tassen en overige bagage. Tassen groter dan A4-formaat mogen wegens veiligheidsregels niet mee de zaal in. Heb je om (bijvoorbeeld) medische redenen je tas nodig? No problem. Spreek één van onze collega's aan zodat we op de hoogte zijn.


Toegankelijkheid voor mindervaliden
De Effenaar is toegankelijk voor mindervaliden. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 uur op 040-311 83 12 of mail naar info@effenaar.nl voor de diverse mogelijkheden.
De Effenaar heeft bij bepaalde shows in de grote zaal een rolstoelplatform. Hiervoor verkopen we een beperkt aantal (4) tickets. Deze tickets kosten niets extra's. Een eventuele begeleider dient wel een regulier ticket te kopen. Wanneer de rolstoeltickets zijn uitverkocht, ben je nog steeds welkom in de Effenaar, maar is er wellicht geen plek meer op het platform. Wees daarom snel met het kopen van een rolstoelticket. In de kleine zaal hebben we door plaatsgebrek helaas geen rolstoelplatform. Je bent natuurlijk dan ook nog altijd welkom. Neem contact op met de Effenaar over de toegankelijkheid van de kleine zaal. Helaas zijn onze concertzalen niet toegankelijk voor scootmobielen.


Gehoorbescherming

Het geluid van een popconcert of danceavond kan erg hard zijn. Dit is uiteraard slecht voor je oren. Neem dus altijd je oordoppen mee. De Effenaar verkoopt in het restaurant ook oordoppen. Kijk op de website van I Love My Ears voor meer tips.


Wat zit waar?

Onderstaande plattegrond geeft een overzicht van alle zalen waar de Effenaar mee samenwerkt.