Fuzz Club 2020: Friday


The Heads, Pigs x7, Sonic Boom e.v.a.


Fuzz Club 2020: Friday

Terugkeer van het grootste psych-festival van de Benelux

Na twee succesvolle edities keert het Londonse indie-label Fuzz Club terug naar Eindhoven voor Fuzz Club 2020, een tweedaagse gemeenschappelijke viering van fuzz, reverb en drone.

The Heads

De absolute heersers van uitgesponnen fuzzy riffs - of moeten we zeggen Spliff Riffs – en doorploegende ritmesectie op standje lekker loom. Al sinds de jaren 90 droppen deze Britten de fijnste psychedelica waar de moderne psych meer dan een beetje aan te danken heeft. 

The Heads ‎– Relaxing With... (1996)

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs
Okay, moeilijke naam. De muziek? Not so much. Dit is hoe bijna elke startende heavy rock band wil klinken, nummers wil schrijven en podia aan gort wil rocken. En het zijn nog fijne ‘lads’ ook. Hun laatste album ‘Viscerals’ gaat ongetwijfeld in de betere jaarlijstjes voorkomen. En VET terecht!

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Reducer

Sonic Boom

Jazeker, die held van Spacemen 3 en Spectrum (weet je nog?). Onder de naam Sonic Boom komt Peter Kember de meer elektronische kant van zijn psych universum laten horen en die is minstens zo interessant. 

Sonic Boom (Spectrum) live @ Le Trabendo

Verstärker

Je zou het niet zeggen als je de naam ziet, maar Verstärker is een krautrock trio uit de VS. Maar de naam slaat wel degelijk op alles wat fijn is aan krautrock en heeft dat gebundeld in een ‘motorik’ recept waar ze in de jaren ’70 de ingrediënten ook wel van hadden willen proeven.

Verstärker - Aktivität (Full Album)

Acid Rooster

Deze psychrockers staan op de line up van festivals als Roadburn, Sonic Whip en Yellowstock. En terecht. En daarom komen de mannen ook gewoon in Eindje langs voor een stevig psych feestje van de bovenste plank.

Acid Rooster, Psychedelic Umami Fest, Soulkostel, Vernéřovice, 21. 9. 2019, CZ
Fuzz Club Eindhoven 2019 Recap