Thee Oh Sees + Bleached


Garagerock in het rijtje Ty Segall & Mikal Cronin

Aan de ene kant zetten we Thee Oh Sees graag in het rijtje Ty Segall, Mikal Cronin en al die andere nu-garage boys and girls. Het 60’s liedjesgevoel, de gruizigheid en de punky but bored attitude van al deze acts vinden ook bij de rockers uit San Francisco hun weg naar podium en vinyl. Maar aan de andere kant  is Thee Oh Sees  stiekem wel de meest rijpe garageband van het moment…, vooruit ook qua leeftijd.
Hun mix van psychedelica, lo-fi opnametechnieken, krautrock invloeden en open mindness tegenover alle muziekgenres komt samen in een dijk van een sound die legers jonge punkers en ouwe rockers vastgrijpt en niet meer loslaat.
Frontman John Dwyer smijt er, geheel in de huidige traditie van garage acts, een hoop releases per jaar tegenaan. Tot afgelopen jaar, toen eigenlijk alleen het volwaardige album Putrifiers II uitkwam, volgens ons het beste album tot nu toe.  Als Dwyer zijn fuzzpedaal intrapt, dan weet je dat het menens is, net als de rest van de muzikanten snapt hij exact hoe je een liedje schrijft, opneemt en het live over een publiek uitstort! Genoeg geluld met de pen, checken die handel in AreaFiftyOne, mocht dat nog niet duidelijk zijn.

Bleached klinkt als Pins, Vivians Girls en Ramones. Als Ramones meisjes zouden zijn tenminste.
Luister hier naar 'Think of You' en wordt verliefd op deze meisjes.

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl