Vlammende Vlamingen: The Rott Childs + Gentlemen of Verona + Geppetto & The Whales


De tofste nieuwe Belgische bands zie je vier keer per jaar tijdens onze concertavond Vlammende Vlamingen!

The Rott Childs
Tijdens een eerdere editie van Vlammende Vlamingen stonden The Sore Losers als afsluiter op het podium. Vanavond is het de beurt aan The Rott Childs om vlammend af te sluiten. De overeenkomst? Beide bands bevatten leden van het legendarische en helaas ter ziele gegane El Guapo Stuntteam. Het verschil? Waar The Sore Losers hebben gekozen voor een nette productie en het vakkundige liedje, daar kiezen deze rotkinderen voor gruizigheid en totale chaos. Erg fijne chaos, dat wel. Misschien ken je hun onlangs verschenen debuutalbum ‘Riches Will Come Thy Way’ al. In dat geval duurt het waarschijnlijk niet lang voordat je een kaartje koopt voor vanavond!

 

Gentlemen of Verona
De groep uit Sint-Truiden wist onlangs in het thuisland flink de aandacht op zich te richten dankzij de oproep voor deelname aan de videoclip voor de nieuwe single 'Oh', die in het najaar zal verschijnen. Het thema betreft ex-geliefden. Ofwel, de band ging op zoek naar gebroken harten. Of ze die ook gevonden heeft zullen we gauw genoeg merken. De release van de nieuwe single is voor ons in ieder geval reden om de band vanavond een plek te gunnen op Vlammende Vlamingen. Met hun compromisloze indierock, waarbij de band naar eigen zeggen put uit het werk van The Sonics en MC5, zorgt de band voor energieke live shows, niet in de laatste plaats dankzij het rauwe stembegluid van frontvrouw Debbie Termonia.

 


 Geppetto & The Whales
Zoals gebruikelijk tijdens Vlammende Vlamingen wordt de avond opgebouwd. Deze jonge mannen hebben de oeroude country traditie gebruikt als uitgangspunt er een eigen twist aan gegeven. Een voorproefje op hun album gaven ze in mei met de eerste single ‘Oh My God’. Trefwoorden: warm, dromerig, meerstemmig en zalvend. En denk bij dat laatste woord een gezellig Vlaams accentje. Heerlijke band!