Brandend Zand 2011


Het gezelligste nazomerfestival van Eindhoven!


Bevestigde acts: Beukorkest + Johnny Dowd + The Sore Losers + Allez Soldaat + Wheels on Fire + 100% Halal Schlager Show + You Raskal You + Zorita + Okieson + The Mariños | uiteraard ook veel kindervermaak, lekker eten en drinken en ander vertier!


Brandend Zand 2011

Ook dit jaar kun je in onze tuin weer genieten van het gezelligste festival van Eindhoven!


 
 

Het is al weer tijd voor de vijfde editie van het nazomerfestival Brandend Zand in de eigen achtertuin. Het leuke en gezellige van Brandend Zand is dat het een echt familiefestival is. Kinderen gaan uit hun dak in het Rataplan Kinderdorp, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden zoals cakejes versieren, sieraden en buttons maken en t-shirts bespuiten.  Er staat uiteraard ook een springkussen en Rosa Flaminga van de Coole Kid Club geeft Flamenco workshops. De meiden kunnen zich laten optutten door de Tuttebellen.

De grote kinderen onder ons gaan uit hun dak op de muziek van The Sore Losers (zij vervangen The Kik), Allez Soldaat, Wheels On Fire, 100% Halal Schlager Show (Thorsten von Lippe Biesterfeld und die Fata Morgana's!), Zorita en veel andere artiesten. Niets is te gek, van zomerse balkan tot stevige garagerock tot 60’s beat, voor iedere smaak een band. De muzikale afsluiter van 2011 is Beukorkest, waarvoor wij graag de deuren van de grote zaal opengooien. Dit gezelschap onder leiding van kunstenaar Rik van Iersel geeft vanavond de aftrap van hun 'Steal the Trumpet Show'-tour. Net als Brandend Zand is dit concert gratis te bezoeken.

Nieuw op Brandend Zand is een speciale editie van Ellie's Kledingkast, dé modeshow waar (vintage)modeminnend Eindhoven prat op gaat. Niet te missen!

Tijdens het gezelligste festival van en voor de stad verzorgt de Effenaar een grootse barbecue en bezoekers kunnen zich lekker laten verwennen bij de wijnbar of pootje baden in de vijver. Er is een markt waar je terecht kunt voor onder meer hippe vintage kleding van Lady Lucy, platen en cd's en tweede hands boeken. En natuurlijk wordt wederom traditiegetrouw de door Simone van den Boom ontworpen Brandend Zand Award uitgereikt door Anneke Grönloh aan een prominente Eindhovenaar. Grönloh zelf zal ook een optreden geven!

Johnny Dowd (USA)
Singer-songwriter Johnny Dowd was al te gast in de Effenaar tijdens de eerste tour van Beukorkest. Het zou ons dan ook niet verbazen als hij later op de avond gezellig aanschuift in de grote zaal tijdens de afsluitende show van datzelfde Beukorkest. Maar niet voordat deze grijze Amerikaan zijn eigen songs ten gehore brengt op het podium van Brandend Zand. Zijn prachtige verhalen over alledaagse zaken zijn diep geworteld in de Amerikaanse songwriter-bodem, gedrenkt in een broeierig soulgeluid. Probeer maar eens niet enthousiast te worden van deze charmante zanger. Lukt niet!

The Sore Losers (B)
De rockers uit Hasselt klinken moddervet en zijn zo catchy als een op Dolly Parton verliefde Jack White. Deze 'losers' braken de kleine zaal onlangs nog af tijdens Vlammende Vlamingen en dat komen ze op Brandend Zand uiteraard dunnetjes over doen. Met een dik geluid, dat dan weer wel. Denk aan The Raconteurs, maar dan op z'n Vlaams best!

Allez Soldaat (NL)
Deze oud-PSV voetballer behoeft geen introductie. Vooruit een korte dan: Je wist misschien al dat Bjorn van der Doelen na zijn carrière als voetbalprof de muziek in is gegaan. Zo is hij regelmatig te bewonderen in de band van Denvis and the Real Deal. Sinds enige tijd heeft hij daar een akoestisch project aan toegevoegd, waarin de blonde held prachtige verhaaltjes zingt in het Brabants. Als dat geen Brandend Zand materiaal is.....

100% Halal Schlager Show (??)
Van de website: 'De 100% Halal Schlager Show! Een unieke combinatie van originele Duitse Schlagers, afgewisseld met Oriëntaalse klanken en opwindende buikdans. Samen met elkaar verbonden tot een verassende en unieke act die op uw podium niet mag ontbreken!' Dat vonden wij nou ook!

Wheels on Fire (USA)
Een beetje garageliefhebber weet genoeg bij het zien van de naam: Wheels On Fire! Deze Amerikaanse groep heerst als het gaat om het maken van verse garage met lange houdbaarheidsdatum. Hun liedjes zijn in orde, hun gruizige orgeltje doet het altijd en hun beat is zo dwingend, dat ze het publiek overal smachtend naar meer achterlaat.

You Raskal You (B)
Oh oh, wat kan weemoedigheid toch prachtig klinken. Het in april verschenen album 'Reverb Kisses' van de Belgische groep You Raskal You is daar zo'n voorbeeld van. Live schijnen ze al net zo betoverend goed te zijn, dus probeer je aandacht er even bij te houden tijdens de show van deze hele fijne maar melancholische indieband.

Okieson (NL)
Uit Nijmegen komt de betoverende band Okieson die dit voorjaar het prachtige album ‘Some One 'n Some Want’ presenteerden. De plaat werd geheel in country traditie opgenomen in Nashville en bevat prachtige alt. country songs die meekunnen met de besten. De besten uit Nashville welteverstaan.

Zorita (NL)
De ideale wereldmuziek feestband uit Amsterdam. Dat is Zorita en we zijn heel blij dat ze langskomen bij Brandend Zand. Want branden zal het wanneer deze band het podium op komt. Van Flamenco naar Balkan naar Zuid-Amerikaans. Zorita doet het. Dansen zul je! Dansen!

The Mariños (NL)
Ze zijn dolkomisch, spelen instrumentale surf met mariachi invloeden, hebben een heus Zorromasker op en vieren een feest waar zelfs je meest saggerijnige vrienden van gaan glimlachen. Brandend Zand had nog nooit zo’n passend bandje op de planken. Check dit kwartet en waan je aan de Mexicaanse costa!

Tijdschema:
Kleine Zaal
13:00 – 13:30 Allez Soldaat
15:00 – 15:45 The Sore Losers
16:45 – 17:15 Brandend Zand Award
17:45 – 18:15 Thorsten von Lippe Biesterfeld und die Fata Morgana's
19:00 – 20:00 Zorita

Café podium
13:45 – 14:15 You Raskal You
16:00 – 16:30 Okieson
17:15 – 17:45 Johnny Dowd
18:15 – 18:45 Wheels on Fire
20:00 – 20:45 The Mariños
20:45 - …        dj Rob A Billy

Vedett Area
12:00 – 14:00 dj Woody
14:00 – 15:00 dj Y’skid
15:00 – 17:00 dj Oncle Franque
17:00 – 18:15 dj Rob A Billy
18:15 – 21:00 dj Flamboyant

Kinderdorp

Doorlopend vanaf 12:00 uur met diverse activiteiten!

Grote Zaal
21:00 – … Beukorkest

Video impressie Brandend Zand 2011:Brandend Zand wordt georganiseerd in samenwerking met Zwaardvis Music en mede mogelijk gemaakt door City Dynamiek Eindhoven. Brandend Zand is onderdeel van Hallo Cultuur.