Intwine


Grunge


+ Seven


Leadzanger Roger Peterson van Intwine is niet op zijn achterhoofd gevallen. Hij trok zich terug uit de eerste editie van Idols omdat hij zijn ziel niet wilde verkopen aan het programma. En met die keuze kreeg hij groot gelijk. Want zowel in commercieel als artistiek opzicht kan Intwine zijn boontjes best buiten Idols om doppen. Was er eerder al de grote hit 'Happy', in 2006 slaat de band keihard toe met hun nieuwe plaat 'Pyrrhic Victory'.
Het album wordt bedolven onder de positieve reacties. In die reviews wordt Intwine gelinkt aan bijvoorbeeld Living Colour, Bad Brains, Chevelle en zelfs Tool. Het is funk, rock, metal, grunge en pop ineen waarin de gouden, vette strot van Roger het bindmiddel is.
'Pyrric Victory' is in ieder geval een sfeervol, avontuurlijk en opwindend album geworden waarop Roger zijn keuze om van het Idols-pad af te stappen nog maar eens met een dikke stift onderstreept en rechtvaardigt. Intwine is klaar om met die nieuwe songs het clubcircuit te bestormen. En daarbij slaan ze de Effenaar natuurlijk niet over!