Afgelast

Bajofondo Tangoclub


Tot onze grote spijt hebben wij zojuist vernomen dat de band het optreden van komende zondag heeft afgelast! Desondanks zullen wij Bajofondo Tangoclub tijdens hun volgende tournee weer verwelkomen.


Bajofondo Tangoclub is een collectief van producers en muzikanten. Doelstelling is de tango te fuseren met hedendaagse elektronische genres als house, trance, hip hop, dub en drum 'n bass. Denk aan Gotan Project.

Deze Oscar winnaars (voor de Original Score van Brokeback Mountain) bewijzen dat uit oude tradities baanbrekende nieuwe fusies kunnen ontstaan. Een recent voorbeeld van geslaagde fusionkunst is de Bajofondo Tango Club, een groep jonge uitstekende muzikanten afkomstig van beide oevers van Rio de la Plata, de grensrivier tussen Argentinië en Uruguay, alwaar de tango ooit geboren werd. De leden van Bajofondo Tango Club combineren 'hun' tango met verschillende elektronische muziekstijlen als drum 'n' bass, dub, hiphop, trance en house en doen dit met verve. Traditionele tango-instrumenten als bandoneon, viool en contrabas worden aangevuld met keyboards, loops, samples, elektrobeats en videoprojecties tot een geraffineerd hedendaags tangofestijn.

Bajofondo Tango Club staat onder leiding van Gustavo Santaolalla, DJ Juan Campodonico en pianist/componist Luciano Supervielle, wiens composities een centrale rol vervullen. Het visionaire drietal werd inmiddels beloond met een Latin Grammy, een nominatie voor de MTV Video Music Award en de Premio Gardel, Argentinië's meest prestigieuze muziekprijs.

Bajofondo Tangoclub treedt op met de volgende (volledige!) bezetting:

GUSTAVO SANTAOLALLA (guitar/percussion/vox)

JUAN CAMPODONICO (dj)

LUCIANO SUPERVIELLE (piano & scratches)

JAVIER CASALLA (violin)

MARTIN FERRES (bandoneon)

GABRIEL CASACUBERTA (up-right bass)

VERONICA LOZA (vj and vox)