Come As You Are 2022: o.a. Soul Asylum + Dog Eat Dog + Magnapop


Come As You Are 2022: o.a. Soul Asylum + Dog Eat Dog + Magnapop

Het beste van drie decennia gitaarmuziek.

Tijdens Come As You Are staat drie decennia aan gitaarmuziek centraal; van de grunge uit begin jaren negentig en dansbare Britpop tot energieke punk en powerpop van nu. Het festival geeft zowel bands een podium die door de jaren heen een grote rol gespeeld hebben in deze gitaargolf, tot aan de nieuwe helden die zich laten inspireren door 30 jaar gitaar. 

Line-up:
- Soul Asylum
- Dog Eat Dog
- Magnapop
- Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
- SONS
- D deadly
+ More tba

Soul Asylum
De headliner dit jaar is de Amerikaanse rockband Soul Asylum, bekend van de met een Grammy bekroonde megahit 'Runaway Train'. Het is de eerste keer in zeer lange tijd dat de band weer naar Europa komt. De groep onder leiding van David Pirner komt in april met het langverwachte studioalbum 'Hurry Up and Wait'. Dit nieuwe werk zal, net als natuurlijk de klassieke hits, ongetwijfeld gespeeld worden op deze exclusieve Nederlandse show.

Dog Eat Dog
Wie kent ze niet, de knallers van Dog Eat Dog: ’No Fronts’, ‘Who’s the King’ en ‘Rocky’?! Ook het debuut- aka doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uit 1994 is nog altijd legendarisch, met die kenmerkende mix van punkrock, hiphop en metal. Dog Eat Dog houdt van Nederland en ook Eindhoven heeft al een paar keer bezoek gehad van de band, niet te vergeten die keer op Dynamo Open Air (1995), waarbij ze samen met het publiek een lichte aardbeving veroorzaakten. Dat wordt een portie feest op 27 november tijdens Come As You Are. En reken maar dat de saxofoon ook meekomt naar de Effenaar!

Magnapop
Zo’n goeie muziek maken dat zowel Michael Stipe (de zanger van R.E.M.) en Bob Mould (Hüsker Dü en Sugar) zich opwerpen als producent van je platen: Magnapop deed het. En wij snappen dat ook wel, want de powerpop vermengt met punk en grunge is nog steeds tintelfris. Je hoort wel waar nieuwerwetse bands als Snail Mail, The Beths en Alvvays hun mosterd halen. De band is in de originele line-up, die hits als ‘Slowly, Slowly’ en ‘Lay It Down’ schreef, weer bij elkaar.

Rudeboy plays Urban Dance Squad
Urban Dance Squad returns! Frontman Rudeboy en oerlid DJ DNA zijn terug met een complete UDS-set. Wie denkt aan Urban Dance Squad denkt aan de 90's, explosieve liveshows en een combinatie van agressieve hip-hop met hardrock, funk, ska, noise en punk. Sinds hun Edison-bekroonde debuutplaat 'Mental Floss For The Globe' (1989) staan ze bekend als pioniers van de cross-over, inspiratiebron voor grootheden als Rage Against The Machine én volgens sommigen de beste Nederlandse band ooit.

SONS
Deze vier gasten uit het Belgische Melsele smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band SONS als resultaat. Scheurende garagepunk, alleen voor de liefhebber!

D Deadly
‘Everyone Gets The Song They Deserve’ is niet zelden betiteld als hidden gem. Het powerpop-album van D Deadly uit 2013 zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar wordt op waarde geschat door de fijnproevers. Dat zijn vaak ook liefhebbers van The Posies en Big Star, met wiens frontman - Jon Auer - D Deadly nog werkte voor de album-opnames en in 2014 door Nederland toerde. De band staat al enige jaren in de parkeerstand, maar voor deze eenmalige thuiswedstrijd trekken Eindhovens finest Denvis Grotenhuis, Jacco van Rooij, Roel Blommers en Gijs van de Burgt alles weer uit de kast.