Ga direct naar: Hoofdinhoud
Sticks - thumbnail

Hiphopstad Eindhoven

Een podium voor raps & beats in 040

Hiphop in Effenaar

Bij Effenaar zijn we bezig om Eindhoven meer onder de aandacht te krijgen als hiphopstad: stap voor stap, met een programmering die de hele breedte van het genre bedient. Zo brachten we je in de afgelopen periode Amerikaanse acts als KRS-One en Benny The Butcher, rap uit Eindhoven met Fresku of de eigenzinnige wave van Albino Sports (Brunzyn, Bokoedro en Appie Mussa). Nebulous Forms werd opgericht voor alles dat experimenteel, grensverleggend of underground is en tijdens het gratis stadsfestival Hit The City zag je Sticks & sor, naast een hoop aanstormend talent. En dat is niet alles! Bekijk het aankomende hiphopprogramma in de volgende slides. 

The Opposites (uitverkocht)

The Opposites

Twan en Willem, Big2 en Willy of The Opposites: ze hebben geen introductie nodig. Op donderdag 21 december brengt het iconische duo alle hits als 'Dom, Lomp en Famous', 'Licht Uit', 'Slapeloze Nachten' en veel meer naar onze Grote Zaal in een uitverkochte show.  

Meer info

An Orchestral Rendition Of Dr. Dre: 2001

17 februari 2024 staat bij Effenaar in het teken van Dr. Dre's '2001'. Het orkest van No Strings Attached speelt een vertolking van het baanbrekende album én een aantal van Dre's overige west coast classics.  

Meer info & tickets

GZA – Liquid Swords live w/ Phunky Nomads

GZA

Wu-Tang in the building: op woensdag 21 februari zal The Genius zijn legendarische plaat 'Liquid Swords' integraal spelen met ondersteuning van de Phunky Nomads liveband. Mocht je het in de 90's gemist hebben, dan is dit je kans om het alsnog mee te maken.  

Meer info & tickets

Ultramagnetic MC's

Het grensverleggende hiphopcollectief onder leiding van Kool Keith komt voor het eerst in ruim 10 jaar naar Nederland. Met talloze alter ego's, een bijzondere rapstijl en creatieve geest verkreeg Kool Keith al gauw een cultstatus. Op vrijdag 8 maart brengen Ultramagnetic MC's hun vocale 'Critical Beatdown' naar Effenaar.  

Meer info & tickets

Ares | Dynamo (uitverkocht)

Ares

Op donderdag 21 maart 2024 speelt Ares een underplayed show in Room 8 van Dynamo als onderdeel van zijn Most Wanted Tour. Het gloednieuwe album 'PHANTOM' van de 162-labelbaas is nu te beluisteren, dus check het om alvast in de stemming te komen. 

Meer info

Willem

Willem

Rapper/zanger Willem gaat op tour! Eerder gooide hij hoge ogen als helft van Nederlandstalig hiphopduo The Opposites. Vervolgens ontwikkelde Willem zich tot soloartiest met 'Man In Nood', maakte hij een comeback met The Opposites en ontpopte hij zich in 2022 met de indringende theatervoorstelling 'Spuug van God'. Nu doet Willem een tour en is er nieuwe muziek onderweg, de eerste single van zijn album zal verschijnen op 24 november.  

Meer info & tickets

De Jeugd Van Tegenwoordig | extra show

De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig komt voor een extra show naar Eindhoven! Woensdag 15 mei brengen Vjèze Fjur, Faberyayo, Willie Wartaal en Bas Bron hun nieuwste album 'Moderne Manieren' en de bekende hits naar Effenaar. Dit wil je niet missen. 

 

Sticks - thumbnail
Hiphopstad EindhovenEen podium voor raps & beats in 040