Ga direct naar: Hoofdinhoud
WHAT IF

Vijf bands uit de Riolen Van Eindhoven

EDLP + Flame Still Burns + The Astoria + Videocall + WH*T !F

Uit De Riolen

Liefhebbers van underground bands mogen zich gelukkig rekenen, want we luidden 2024 in op zaterdag 27 januari met een nieuwe Uit De Riolen Van Eindhoven. Het notoire feest waarbij vijf veelbelovende en luidruchtige gitaarbands uit eigen stad – met elk hun eigen stijl – afstruinen naar Effenaar voor een avond gevuld met geluiden uit de ondergrond.  

Videocall | postpunk

Videocall

Wie zijn Videocall? Videocall is een spiksplinternieuw postpunktrio. Ze zijn zelfs zo nieuw dat er online nog geen tracks te vinden zijn. Wel lezen we dat de band eind 2023 een livesessie heeft opgenomen in hun thuishonk Stroomhuis – én die is net verschenen! 

Flame Still Burns | punk

Flame Still Burns

De nieuwe hardcore-band Flame Still Burns is ontstaan door het wederzien van een stel oude vrienden die na het ter ziele gaan van hun oude bands (Crusade, Feeding the Fire, No Sense) klaar waren voor een frisse start. De nieuwe band is melodieuzer en geïnspireerd door grootheden als Ignite, Quicksand en Chain of Strength. Flame Still Burns is het levende bewijs dat 'Change Will Come'!

WH*T !F | hardrock

WH*T !F

In 2023 maakte de Eindhovense underground scene kennis met hardrockband WH*T !F door hun eerste tracks 'Something Wrong', 'Turn On', 'All to Grey' en 'Someday'. De singles worden goed ontvangen en met hun debuut-EP – die elk moment kan verschijnen – hopen ze door te breken! Afgelopen jaar speelde WH*T !F hun eerste festivalshow op Eurosjopper Festival. 

EDLP | emo punk

EDLP

Aemilia, Gus en Cas zijn EDLP! De band bestaat uit 3 beste vrienden met een gedeelde liefde voor poppunk en emo. De naam EDLP is een afkorting van Etui De La Pile, de Franse vertaling van batterijhouder. En met hun energieke liveperformance doen ze deze naam alle eer aan. Mis het niet!

The Astoria | garage + rock'n'roll

The Astoria

Last but not least: de Eindhovense garage en rock'n'rollband The Astoria. Ze brachten hun mix van stijlen – omschreven als The Stooges meets MC5, The Sonics, The Who en Rolling Stones – al naar meerdere regionale festivals in eigen land; onder andere De Nacht van Strijp-S, Pleinpop en Kempenerpop, Go Wild Festival en Vitaminfest.  

WHAT IF
Vijf bands uit de Riolen Van Eindhoven EDLP + Flame Still Burns + The Astoria + Videocall + WH*T !F