Ga direct naar: Hoofdinhoud
kovacs

Reuring rondom Kovacs’ nieuwe clip over seksueel misbruik

KOVACS LOGO

Het nieuwe album liet even op zich wachten, maar 13 januari was het dan eindelijk zo ver; de release van Child of Sin. In 2015 leerde het grote publiek Sharon kennen door haar debuutalbum 'Shades Of Black', die uitkwam in maar liefst 36 landen. Ze toerde door heel Europa, waaronder grote festivals als Lowlands (NL), Sziget (HU) en Glastonbury (UK). Begin 2022 besloot ze verder te gaan onder haar eigen label: Wolf Recordings B.V. en ging ze samenwerken met producer Jonathan. Het nieuwe album bevat de singles "Child Of Sin", "Not Scared Of Giants", "Fragile", "Bang Bang" en "Goldmine". Ze is op tournee en betreedt met haar adembenemende show op 23 november het podium van onze Grote Zaal. 

Verwerken en reorganiseren

Op jonge leeftijd werd ze misbruikt en dat liet flinke sporten achter. “Ik ben al jong uit huis geplaatst, op mijn twaalfde. Ik heb veel internaten en pleeggezinnen gezien. Ik was moeilijk opvoedbaar, nee, ik was niet het leukste kind. Mijn moeder is altijd alleen geweest in de opvoeding van mij en mijn zusje en dat ging niet altijd even goed. Er zijn dingen gebeurd die mij hebben gevormd.” Door de coronacrisis kwam haar leven stil te staan en werd het tijd om het verleden te verwerken en te reorganiseren. Ze trok voor het eerst sinds haar 12e weer in bij haar moeder, of beter gezegd een omgebouwde varkensstal in de achtertuin van haar moeder. Ze ging schilderen, kleren naaien en natuurlijk muziek schrijven. In het nummer Mama vertelt over die reünie. 

Album Child Of Sin

Child Of Sin is Sharons meest intieme, kwetsbare song tot nu toe. Na bepaalde beschermlaagjes om zichzelf heen gebouwd te hebben, was het tijd om deze laagje voor laagje af te pellen. Kovacs hoopt dat andere slachtoffers van seksueel misbruik steun kunnen halen uit het nummer. “Ik ben ervan overtuigd dat het delen van mijn verhaal een belangrijke stap is in het vergroten van het bewustzijn over de gevolgen van misbruik en de langdurige impact van misbruik daarvan op het leven van vrouwen en meisjes.'' De Duitse Till Lindemann (Rammstein) zingt mee op het titelnummer ‘Child of Sin’. Hij kwam eerder dit jaar in opspraak in verband met beschuldigingen rondom seksueel overschrijdend gedrag, waardoor de clip release werd uitgesteld. Afgelopen maand besloot Sharon de video ondanks alle aantijgingen tóch uit te brengen. Het onderzoek naar de beschuldigingen rondom Till Lindemann loopt nog.

Bekijk de video hier

kovacs
Reuring rondom Kovacs’ nieuwe clip over seksueel misbruik