Ga direct naar: Hoofdinhoud
Pete Philly & Perquisite

Pete Philly & Perquisite houden een onvergetelijke reünie!

Hiphop-duo komt naar Effenaar met nieuw album

AuteurJoep Scheepers

De muzikale terugkeer

Zanger/liedjesschrijver Pete Philly en componist/producer Perquisite besloten in 2003 de handen ineen te slaan en het hiphopduo Pete Philly & Perquisite te vormen. Met hun unieke geluid waarin invloeden uit soul en jazz duidelijk hoorbaar zijn wisten zij al snel naam te maken als een van de beste hiphopformaties van Nederland. Na jarenlang meerdere projecten uit te brengen, grote prijzen binnen te halen en te touren over de hele wereld, besloot het duo zich in 2009 te focussen op hun solocarrières.

De afgelopen 14 jaar is het een tijdje stil geweest rondom Pete Philly & Perquisite, maar eind vorig jaar hebben zij hun terugkeer in de muziek bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag kwam hun nieuwste album ‘Eon’ uit en in deze Story Card zullen we verder ingaan op de hereniging van het duo, de twee hooggewaardeerde albums die ze al hebben uitgebracht en het nieuwste album!

Hereniging

Begin 2023 kreeg Perquisite een telefoontje van Pete Philly, die had nagedacht over het verleden en besefte hoeveel hij hun samenwerking koesterde. Perquisite raakte ook enthousiast om weer samen te werken, en ze maakten al snel plannen om terug te keren naar het podium en de studio. Net als vroeger maakten ze het ene nummer na het andere en beseften ze dat het Pete & Perq-hoofdstuk nog lang niet voorbij was. Pete Philly & Perquisite gaven op 17 november 2023 een groots reünieconcert bij AFAS Live in Amsterdam, waarvan OOR Magazine zei dat ze ‘weer aan de top’ stonden. Bovendien kondigden ze toen aan dat hun officiële derde studioalbum 3 mei 2024 zou verschijnen.

'Mindstate' en 'Mystery Repeats'

Het eerste resultaat van hun soulvolle samenwerking was de EP 'Mindstate', uitgebracht in januari 2004. Pete & Perq zetten hun samenwerking voort en brachten in maart 2005 hun debuutconceptalbum 'Mindstate' uit. Na uitgebreid touren in Europa met optredens in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, eindigden Pete & Perq hun 'Mindstate'-tour in september 2006 in een uitverkochte Melkweg in hun thuisstad Amsterdam.

In september 2007 volgde het tweede album ‘Mystery Repeats’. Het duo bleef hun muzikale grenzen verleggen en in het album verwerkten ze genres van over de hele wereld: flamenco, samba, reggae en afrobeat. Dit album bevatte ook de grootste hit die de mannen tot nu toe hebben gehad, ‘Mystery Repeats’. Beide albums behoren tot de beste hiphop-albums van Nederlandse bodem.

‘Eon’

Na de jarenlange radiostilte was het eind vorig jaar dan eindelijk weer tijd voor nieuwe muziek. ‘Eon’ is de naam van het nieuwe album. Met dit derde album viert het hiphop-duo hun oneindige verbondenheid met elkaar door middel van muziek. In het album is weer een duidelijke ‘Pete & Perq-stijl’ terug te herkennen, maar worden ook genres aangeraakt die het duo nog niet eerder heeft aangeraakt. Ook worden dingen besproken die eerder niet aan te pas kwamen, want het grote verschil met toen is dat beide heren inmiddels vader zijn. Melodieuze beats, sterke teksten en invloeden uit meerdere verschillende genres vormen een prachtig geheel. Dit zou wel eens een classic kunnen worden.

Op zondag 26 mei in Effenaar!

In januari kondigde Pete Philly en Perquisite ook een grote Europese albumreleasetour aan, waarbij ze hun nieuwe album meenemen. Wij zijn ontzettend blij dat we ze ook mogen verwelkomen in Effenaar! Ze komen niet alleen, het duo neemt namelijk Swan mee als voorprogramma. De Amsterdamse zangeres en songwriter brengt eerlijke maar poëtische nummers met bijzondere harmonieën en groovy producties. Haar debuut-album is volledig geproduceerd door Perquisite en werd ontzettend goed ontvangen.

Wil je hier bij zijn? Scoor dan snel je tickets!

Pete Philly & Perquisite
Pete Philly & Perquisite houden een onvergetelijke reünie! Hiphop-duo komt naar Effenaar met nieuw album