Ga direct naar: Hoofdinhoud
nagasaki

Nagasaki Swim + Cloud Cafe

Betoverende double bill van indiefolk naar POPEI

AuteurLotte Stultiens

Nagasaki Swim

nagasaki 2
Cheonghyeon Park

Als een warme fleecedeken die je om je heen slaat terwijl de zon haar laatste stralen laat zien boven het kletterende water van de zee; dat is kort samengevat hoe de muziek van Nagasaki Swim aanvoelt. Op zijn laatste plaat ‘Everything Grows’ geeft frontman Jasper Boogaard een inkijkje in zijn wereld van zelfreflectie.

Zonder wrijving geen glans

nagasaki 3

Ploeteren, vallen, opstaan en weer doorgaan: het is allemaal onderdeel van een groeiproces. Het is oké als het soms even niet gaat zoals je had gehoopt dat het zou gaan: een boodschap die als een leidraad door de plaat heen stroomt.

nagasaki 4
Cheonghyeon Park

Soms verpakt in zwaarmoedige arrangementen, die toch klinken alsof ze zo uit de strakblauwe hemel zijn komen vallen. De sound van Nagasaki Swim doet af en toe dan ook denken aan Big Thief, Florist en John Prine. 

''Dit is waar ik van hou: niet te netjes, het mag rauw en ongepolijst maar óók mooi verzorgd, met veel drive en tegelijkertijd folky.''

- Jasper Boogaard 

Cloud Cafe

cloud cafe2
Sophie Korting

En dat is nog niet alles! Met de toevoeging van het Amsterdamse Cloud Cafe is de avond pas echt compleet. Verwacht melodieuze folk noir met een 90’s grunge randje. Op een wolkje van gruizige baspartijen wordt de gitaarsound van Cloud Cafe ondersteund door organische drums en teksten over alledaagse chaos. Een sound van indierock met folky roots die je voor even zal laten zweven. 

Vliegende start

cloud cafe3
Sophie Korting

Met nog geen jaar(!) samen op het podium en een show op ESNS op zak, debuteert Cloud Cafe op Excelsior Recordings en slepen ze een plekje binnen op de line-up van Grasnapolsky. Daarna is het hoog tijd voor een bezoekje aan onze lichtstad! Een naam om in de gaten te houden en om te komen checken op 21 mei. Voor liefhebbers van Mazzy Star, Big Thief en Wand.

nagasaki
Nagasaki Swim + Cloud CafeBetoverende double bill van indiefolk naar POPEI